Un medic demontează remediile pentru rinita alergică. Ce funcționează cu adevărat pentru febra fânului: Asta e momentul când polenul este la cel mai înalt nivel

Rinita alergica - Foto: Freepik
Rinita alergica - Foto: Freepik

Un medic demontează miturile despre remediile împotriva febrei fânului și dezvăluie ce funcționează cu adevărat pentru rinita alergică.

De la an la an, tot mai mulți oameni se confruntă cu rinita alergică sau febra fânului, în jurul căreia există o mulțime de remedii din bătrâni. Dar câte dintre ele funcționează cu adevărat?

Despre asta a vorbit dr. Babak Ashrafi, care spune că este timpul să demontăm câteva mituri vechi legate de strănuturile sezoniere și să punem accent pe recomandări care chiar vor ajuta cu adevărat în ameliorarea simptomelor.

Febra fânului sau rinita alergică este o alergie care apare de obicei între sfârșitul lunii martie și luna septembrie și apare la persoanele a căror sistem imunitar reacționează exagerat la polen, mucegai sau alți alergeni din aer.

Potrivit NHS, "simptomele rinitei alergice sunt, de obicei, mai rele, mai ales atunci când e cald, umezeală și vânt. Acesta este momentul când polenul este la cel mai înalt nivel".

Potrivit medicului, consumul de miere naturală și ananas sunt eficiente pentru rinita alergică.

Dr. Babak Ashrafi spune că ananasul conține o enzimă numită "bromelaină", care se găsește în mod natural în sucul său și este cunoscută pentru a ajuta la inflamație, umflătură și disconfort.

În timp ce conținutul său de vitamina C întărește imunitatea, nu există în prezent date despre cât de mult ananas trebuie să consumi pentru a beneficia de cea mai mare protecție.

Același lucru se aplică și pentru miere sau urzici, care au la fel de puține cercetări efectuate până în prezent.

"Uscate sau puse în ceai, urzicile sunt similare cu ananasul și au proprietăți antiinflamatorii, care au ajutat unele persoane să amelioreze simptomele febrei fânului", a explicat Dr. Ashrafi, care a completat că "deși au existat studii care să se uite la eficacitate, studiile trebuie să fie mult mai ample pentru a determina eficacitatea", potrivit The Mirror.

De asemenea, medicul spune și că: "Mierea a fost un remediu tradițional de-a lungul anilor și există doar câteva studii care să se uite la eficacitatea mierii ca remediu pentru febra fânului.

Un studiu a constat că mierea nu a oferit niciun fel de ameliorare a simptomelor febrei fânului, dar acest studiu a avut un grup foarte mic de participanți, așa că trebuie să fie realizat un studiu mai amplu pentru a evalua cu adevărat beneficiile mierii".

Cu toate acestea, medicul menționează o informație susținută și de NHS, potrivit căreia, în cazul rinitei alergice, o variantă bună ar fi puțină cremă / unguent / vaselină... vaselina medicinală, care, dată în jurul nărilor, reține polenul.

"Această tehnică nu este atât un remediu, cât o tehnică ce acționează ca un bloc pentru polen. Capturează polenul înainte să intre în interiorul nasului", a spus medicul.

În plus, NHS mai recomandă câteva trucuri pentru a trece mai ușor prin simptomatologia rinitei alergice:

- purtați ochelari de soare, o mască sau o pălărie cu boruri largi pentru a împiedica polenul să vă intre în nas și în ochi

- faceți un duș și schimbați-vă hainele după ce ați fost afară pentru a vă curăța de polen

- țineți ferestrele și ușile închise cât mai mult posibil

- aspirați în mod regulat și ștergeți praful cu o cârpă umedă

- încercați să folosiți un filtru de polen în gurile de aerisire ale mașinii, dacă aveți una, și un filtru HEPA în aspirator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel