Un medic și Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iași, daune de 216.000 de euro familiei unui pacient

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Magistrații Curții de Apel Iași au stabilit că un medic și Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iași trebuie să plătească 216.000 de euro drept daune morale și materiale după ce un copil a fost mutilat în urma unei operații. Decizia este definitivă

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Iași este definitivă în cazul medicului Bogdan Savu și Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iași, care au de plătit 216.000 de euro daune materiale și morale familiei copilului care a fost mutilat într-o operație făcută la unitatea medicală în 2008. Fapta penală, cea de neglijență în serviciu, s-a prescris, însă banii vor trebui plătiți, notează Agerpres.

Potrivit rechizitoriului, în luna noiembrie 2008, copilul, în vârstă de o lună, al unei familii din Iași a fost diagnosticat de medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași cu fimoză congenitală. În acest caz a fost recomandată efectuarea unei intervenții chirurgicale, care se realizează prin electro-cauterizare. În timpul operației, copilul a fost ars cu electrocauterul. În urma operației de la Iași, băiatul a avut nevoie de zeci de zile de recuperare și de o intervenție chirurgicală care a fost făcută la Londra.

Medicul chirurg a fost trimis în instanță pentru neglijență în serviciu, dosarul fiind judecat inițial la Judecătoria Iași. În timpul procesului au fost solicitate mai multe expertize medico-legale. În una dintre ele se menționează că "este de presupus că arsura s-a produs ca urmare a neadaptării intensității curentului de coagulare/tăiere generate de electrocauter".

Magistrații spun că "culpa inculpatului constă în neadaptarea corespunzătoare a intensității curentului de coagulare/tăiere a electrocauterului marca (...), în sensul că aceasta a fost excesivă, cu consecința producerii unei plăgi arse de gr. I-II la nivelul feței dorsale a penisului, fiind afectate aspectul și funcționalitatea acestuia".

În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Iași au decis că medicul și Spitalul de Pediatrie Sf Maria, care este parte civilă în acest dosar, trebuie să plătească 40.000 euro daune materiale și 200.000 euro daune morale. În urma contestației, judecătorii Curții de Apel Iași au decis reducerea cuantumul daunelor materiale de la 40.000 de euro, la 16.000 de euro și menținerea sumei de 200.000 de euro ca daune morale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel