Un motiv în plus pentru ca orice copil să crească alături de un câine

DCMedical Team |
Data publicării:
Obezitatea scurtează viața patrupezilor
Obezitatea scurtează viața patrupezilor

Câinele este, potrivit spuselor populare, cel mai bun prieten al omului, iar cercetătorii descoperă noi avantaje ale primirii în familie a unui câine. 

Este cunoscut faptul că deţinerea unui câine are numeroase beneficii pentru oameni, în special pentru copii. Iar cercetătorii au descoperit noi avantaje ale primirii în familie a unui câine. 

În ultimii 5 ani s-au realizat mai multe studii asupra proprietarilor de câini, asupra sănătăţii acestora şi a bacteriilor care trăiesc în interiorul şi în afara corpului uman. Chiar dacă nu s-a tras o concluzie sigură, cercetătorii apreciază că prezenţa unui câine în casă duce la diversificarea bacteriilor din ambient, lucru care rezultă în întărirea sistemului imunitar al oamenilor.

Între 500 şi 1.000 de tipuri de microbi trăiesc în intestinul uman, iar oamenii de ştiinţă cred că aceasta joacă un rol important în ceea ce înseamnă sistemul imunitar şi în păstrarea unui metabolism sănătos. 

Cainii, cu obiceiul lor de a-şi lipi nasul de murdărie, plante şi alţi caini, aduc o diversitate de bacterii din afara casei şi pot ajuta organismul uman să înveţe diferenţa între microbii prietenoşi şi neprietenoşi, spune Universitatea din San Diego Song, citată de webmd.com Un alt studiu, realizat de NIAID, a constatat că, în cazul copiilor în vârstă de 3 luni care locuiau în casă cu multe animale de companie, au șanse mai mici de a obține astm. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel