Un pelerin pe oră, la urgență. Pelerinaj la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Dana Lascu |
Data publicării:
Mii de pelerini se închină la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Foto: AGERPRES
Mii de pelerini se închină la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Foto: AGERPRES

În medie, un pelerin pe oră din miile adunate la Iași, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, la pelerinajul la Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, a ajuns la UPU de la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu”.

De vineri până în această dimineață, în medie, un pelerin pe oră a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la de la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu", a explicat conf univ dr Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, pentru DC Medical.

În total, peste 50 de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor de la UPU, Spitalul Clinic de urgență „Nicolae Oblu". „Oboseala și statul la coadă fac victime pe bandă rulantă", spune medicul.

Unele cazuri sunt grave, altele se datorează faptului că oamenii care stau la coadă nu se hidratează și nu mănâncă.

„Stările lipotimice, crizele hipertensive și anginoase, precum și accidentele vasculare cerebrale, sunt cele mai frecvente patologii ce au pus probleme acestor pacienți", a detaliat conf univ dr Tudor Ciuhodaru.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană vineri dimineață, spre închinarea pelerinilor, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, care se sărbătorește pe 14 octombrie.

Ce măsuri de protecție trebuie să iei dacă stai la coadă, la Mitropolie, află AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel