Una din fetițele siameze separate cu succes va fi operată la inimă

Adisa Codruț / 16 noi 2019 / 11:13
Intervenție chirurgicală
Intervenție chirurgicală

Una dintre fetițele siameze care au fost separate cu succes în urma unei inervenții chirurgicale ce a avut loc în Franța urmează să fie operată la inimă. Problema a fost depistată la controalele medicale efectuate la spitalul din Lyon. 

Una dintre siamezele cameruneze separate cu succes în Franța va fi operată la inimă. „Amândouă sunt bine, dar cea mai firavă are o problemă la inimă. În principiu ar trebui să fie operată în zilele următoare”, a declarat un membru al organizaţiei umanitare La Chaîne de l'Espoir, confirmând informaţiile apărute în ziarul Le Parisien.

Această problemă nu a fost diagnosticată în Camerun, acolo unde s-au născut fetțele, ci ulterior, în timpul controalelor medicale la care au fost supuse cele două fete care au contractat un virus respirator la sosirea lor în Franţa.

Născute pe 6 noiembrie 2018, Bissie şi Eyenga Merveille au fost separate de experţi ai secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului Femme Mere Enfant (HFME) din cadrul Les Hospices civils de Lyon. Fetiţele erau unite în zona abdomenului, având o parte a ficatului în comun. Operaţia a durat cinci ore şi a mobilizat circa douăzeci de persoane, notează agerpres.ro.

Este prima operaţie de acest gen realizată de unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din Franţa.

Respinsă de tatăl fetițelor şi de o parte a familiei sale, mama fetiţelor s-a refugiat la spitalul de obstetrică-ginecologie din Yaounde, capitala Camerunului, în aşteptarea operaţiei.

Articole Recomandate

METHADONUM - prospect

18 ian, 10:42
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy