Unde e locul soacrei. Radu Leca: Acolo unde toată lumea știe: În fața ușii

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
soacra - FOTO: Freepik
soacra - FOTO: Freepik

Relația cu soacra poate avea un impact semnificativ asupra unei relații de cuplu. Care este diferența dintre mamele de băieți și cele de fete în relația cu partenerul de viață, a explicat psihologul Radu Leca.

Modul în care unul dintre parteneri percepe relația cu soacra poate influența relația lor de cuplu. Dacă un partener simte că celălalt nu îi susține în relația cu soacra sau că nu ia în considerare nevoile și sentimentele lor în această privință, acest lucru poate crea tensiuni.

O soacră înțelegătoare și susținătoare poate fi o resursă valoroasă pentru un cuplu, oferind sfaturi, sprijin emoțional și ajutor practic în timpul dificultăților. Dacă relația cu soacra este tensionată sau conflictuală, acest lucru poate pune presiune asupra relației de cuplu.

Diferențele de opinie, așteptările nerealiste sau orice alt conflict ne rezolvat pot crea tensiuni. Unele soacre pot încerca să-și impună opinia sau să se amestece în viața de cuplu a copilului lor și a partenerului acestuia. Aceste ingerințe pot fi resimțite ca fiind intruzive și pot duce la conflicte.

Prezența soacrei, impact asupra relației de cuplu

Într-un interviu exclusiv pentru DC MEDICAL, psihologul Radu Leca a evidențiat importanța stabilirii limitelor în relațiile de cuplu, mai ales în ceea ce privește implicarea soacrei în viața intimă a acestora.

"Soacrele trebuie să fie puse la punct și duse acolo unde este locul lor, respectiv în afara vieții de cuplu. Soacra nu reprezintă al treilea membru al cuplului. Cuplul nu este un tricuplu. Este un cuplu obișnuit de natură heterosexuală.

Atâta timp cât natura heterosexuală și membri cuplului nu se schimbă, respectiv cuplul nu devine tricuplu și nu are o structură LGBT, atunci acesta trebuie să excludă soacra din viața lui. Atunci, soacra își regăsește locul acolo unde toată lumea știe: în fața ușii", a explicat Radu Leca, psiholog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Soacră - FOTO: Freepik@drobotdean

Diferența dintre mamele de băieți și cele de fete

Relația cu soacra poate deveni problematică din cauza unor dinamici specifice, cum ar fi natura posesivă a mamelor de băieți sau dorința mamei de fete de a controla anumite aspecte.

"Ținând cont că mamele de băieți sunt posesive și mamele de fete au o disperare aparte pentru a controla anumite lucruri, nu există o formulă generală, decât există un cuvânt care generează o reacție ce trebuie să fie ulterior combătută. Cuvântul este: IEȘI.

Reacția se va împărți în două: de plecat sau de defensivă. Dacă soacra intră in defensivă, se mai rostește următorul cuvânt: ACUM.

Subiectul are două elemente pe care le combină: IEȘI ACUM! Reprezintă cea mai importantă expresie din viața de cuplu", a mai explicat psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel