Usturoi, alimente care combat mirosul neplăcut, dovedite științific

Adisa Codruț / 06 iun 2020 / 17:09

Consumul de mere, rozmarin sau salată pot ajuta la eliminarea  mirosului de usturoi din respirație, sugerează un studiu

Usturoiul provoacă o respirație puternică, neplăcută, care poate persista o zi întreagă. 

 Un studiu (link direct) a examinat mai multe variante de alimente care ar putea avea rezultate benefice în eliminarea mirosului neplăcut produs de consumul de usturoi. 


În cadrul studiului, după consumul de usturoi, s-a consumat imediat apă (control), mere crude, stoarse sau încălzite, salată crudă sau încălzită, frunze de mentă crude sau amestecate în ceai verde. Nivelurile volatilelor de usturoi din respirație au fost analizate de la 1 la 60 de minute prin spectrometrie de masă a tubului cu flux de ioni selectat (SIFT-MS).


Usturoiul a fost, de asemenea, amestecat cu apă (control), polifenol oxidază (PPO), acid rosemarinic(rozmarin), quercetină sau catechină, iar volatilele din spațiul capului au fost analizate de la 3 la 40 min de SIFT-MS. Mărul crud, salata crudă și frunzele de mentă au scăzut în mod semnificativ mirosul neplăcut de usturoi.

Care este cel mai eficient remediu

 Sucul de mere și sucul de mentă au avut, de asemenea, un efect dezodorizant asupra mirosului de usturoi, dar în general nu au fost la fel de eficiente ca alimentele crude, în stare pură.

 

Atât mărul încălzit cât și salata încălzită au produs o reducere semnificativă a mirosului neplăcut, în timp ce ceaiul verde nu a avut niciun efect. Acidul rosmarinic, catechina, quercetina și PPO au scăzut semnificativ toate volatilele respiratorii de usturoi in vitro. 

Rozmarinul a fost cel mai eficient la dezodorizare.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy