Usturoi, alimente care combat mirosul neplăcut, dovedite științific
Consumul de mere, rozmarin sau salată pot ajuta la eliminarea mirosului de usturoi din respirație, sugerează un studiu
Usturoiul provoacă o respirație puternică, neplăcută, care poate persista o zi întreagă.
Un studiu (link direct) a examinat mai multe variante de alimente care ar putea avea rezultate benefice în eliminarea mirosului neplăcut produs de consumul de usturoi.
În cadrul studiului, după consumul de usturoi, s-a consumat imediat apă (control), mere crude, stoarse sau încălzite, salată crudă sau încălzită, frunze de mentă crude sau amestecate în ceai verde. Nivelurile volatilelor de usturoi din respirație au fost analizate de la 1 la 60 de minute prin spectrometrie de masă a tubului cu flux de ioni selectat (SIFT-MS).
Usturoiul a fost, de asemenea, amestecat cu apă (control), polifenol oxidază (PPO), acid rosemarinic(rozmarin), quercetină sau catechină, iar volatilele din spațiul capului au fost analizate de la 3 la 40 min de SIFT-MS. Mărul crud, salata crudă și frunzele de mentă au scăzut în mod semnificativ mirosul neplăcut de usturoi.
Care este cel mai eficient remediu
Sucul de mere și sucul de mentă au avut, de asemenea, un efect dezodorizant asupra mirosului de usturoi, dar în general nu au fost la fel de eficiente ca alimentele crude, în stare pură.
Atât mărul încălzit cât și salata încălzită au produs o reducere semnificativă a mirosului neplăcut, în timp ce ceaiul verde nu a avut niciun efect. Acidul rosmarinic, catechina, quercetina și PPO au scăzut semnificativ toate volatilele respiratorii de usturoi in vitro.
Rozmarinul a fost cel mai eficient la dezodorizare.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
