Utilizatorii țigaretelor electronice cu vapori, expuși la mai multe toxine

Industria vapingului este plină de necunoscute. Aceste necunoscute duc la mai multe întrebări, deoarece numărul de utilizatori care se confruntă cu boli sau, în unele cazuri, decesul, continuă să...
Profesorul de chimie al Universității de Stat din Portland, Rob Strongin, a condus o echipă de cercetare pentru a studia ce se întâmplă atunci când aditivii sunt introduși în produse vaporoase. Mai exact, aceștia au studiat reacția chimică care are loc atunci când consumul de canabis se folosește cu un stilou de vape sau cu un aparat rig. Studiul, "Componentele de gaz de fază a aerosolului din e-țigările E și Cannabisul Cannabis: Analiza mecanică și analiza cantitativă a riscului", a fost publicat în numărul de septembrie al ACS Omega.
"Ce este inhalat este de fapt diferit de ceea ce este enumerat în ingrediente", a spus Strongin.
Cercetătorii au descoperit că dintre toxinele cunoscute formate în timpul vaporizării, mai multe toxine proveneau din terpeni decât din THC, principalul produs chimic care schimbă mintea găsit în marijuana. Terpenele apar în mod natural în canabis, dar la niveluri mai mici decât cele observate la unele produse concentrate de THC. Strongin a spus că au găsit furnizori care adaugă până la 30% (sau mai multe) terpene suplimentare la produsele lor. Terpenele pot afecta aroma și mirosul canabisului atunci când sunt inhalate, notează Eurekalert.
„Există mai puține toxine formate din THC în comparație cu terpenele", a spus Strongin. „Acest lucru este în concordanță cu unele dintre leziunile legate de vaping pe care le vedem. Nu sunt ingredientele active, cum ar fi THC sau nicotina, care par a provoca spitalizări și decese, ci cu ce sunt combinate cu acestea."
Vitaminele și agenții de îngroșare precum Vitamina E au efecte necunoscute asupra plămânilor și pot suferi reacții în timpul vaporizării pentru a produce toxine de aerosoli cunoscute și potențiale, a spus Strongin.
„Există un motiv pentru care nimeni nu a studiat toxicitatea prin inhalare a multor ingrediente din e-țigările, deoarece nimeni nu a crezut că vom fi suficient de nebuni ca să le inhalăm", a spus el. „Dar problema este acum că există un decalaj imens în cunoștințele noastre."
Principala preocupare pentru Strongin și colaboratorii săi cercetători este producătorii care își schimbă produsele din starea lor naturală. Pentru cei care aleg să vape, cu cât sunt mai puțini aditivi cu atât mai bine, arată studiul. Deși este încă mult mai multă cercetare necesară pe această temă, a adăugat Strongin.
Pentru a continua să se extindă asupra cunoștințelor despre canabis și inhalare, Strongin a spus că sunt interesați să studieze doza reală a persoanelor care inhalează.
„Oamenii presupun că doza este cantitatea de THC din produs înainte de a face vapori", a spus el. "Nu este adevărat. Mai sunt de făcut."
„Există mai puține toxine formate din THC în comparație cu terpenele", a spus Strongin. „Acest lucru este în concordanță cu unele dintre leziunile legate de vaping pe care le vedem. Nu sunt ingredientele active, cum ar fi THC sau nicotina, care par a provoca spitalizări și decese, ci cu ce sunt combinate cu acestea."
Vitaminele și agenții de îngroșare precum Vitamina E au efecte necunoscute asupra plămânilor și pot suferi reacții în timpul vaporizării pentru a produce toxine de aerosoli cunoscute și potențiale, a spus Strongin.
„Există un motiv pentru care nimeni nu a studiat toxicitatea prin inhalare a multor ingrediente din e-țigările, deoarece nimeni nu a crezut că vom fi suficient de nebuni ca să le inhalăm", a spus el. „Dar problema este acum că există un decalaj imens în cunoștințele noastre."
Principala preocupare pentru Strongin și colaboratorii săi cercetători este producătorii care își schimbă produsele din starea lor naturală. Pentru cei care aleg să vape, cu cât sunt mai puțini aditivi cu atât mai bine, arată studiul. Deși este încă mult mai multă cercetare necesară pe această temă, a adăugat Strongin.
Pentru a continua să se extindă asupra cunoștințelor despre canabis și inhalare, Strongin a spus că sunt interesați să studieze doza reală a persoanelor care inhalează.
„Oamenii presupun că doza este cantitatea de THC din produs înainte de a face vapori", a spus el. "Nu este adevărat. Mai sunt de făcut."
-
-
-
Statinele, efect major asupra creierului21.10.2025, 18:01
-
Ucigașul invizibil din casele noastre21.10.2025, 15:48
-
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).