Vaccin anti-HPV în Olt: 350 de fete vor fi vaccinate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat marţi că în judeţ vor fi vaccinate anti-HPV 350 de fete cu vârste între 11 şi 14 ani, iar vaccinul urmează a fi distribuit din depozitul central în judeţe şi apoi către medicii de familie.

Vaccin, HPV. Perioada de identificare a persoanelor care doresc vaccinarea anti-HPV a început în anul 2017, iar în anul 2019 au fost catagrafiate persoane cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani apte pentru imunizare şi care au fost prevăzute în calendarul vaccinării obligatorii.

"Numărul cumulat de persoane catagrafiate a ajuns la 350. Materialul biologic (vaccin HPV- Gardasil 9) se află în Depozitul Central Unifarm şi urmează a fi distribuit către DSP-uri, pentru declanşarea campaniei de vaccinare. Eliberarea vaccinului HPV către medicina de familie, care l-au solicitat pentru fetele eligibile la vaccinare, conform catagrafiilor întocmite, ai căror părinţi/reprezentanţi legali au depus cerere în perioada 2017- 2018, se va face de către DSP, începând cu luna ianuarie 2020", se precizează într-o informare a DSP Olt, potrivit Agerpres.

Medicii de familie vor primi şi materiale informative referitoare la HPV şi la vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel