Vaccinul anti-COVID spaniol a intrat în teste clinice

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste laborator
Teste laborator

Spania a început testarea vaccinului său anti-COVID. Vor fi recrutați zeci de pacienți din spitale.

Agenţia pentru medicamente din Spania a autorizat prima rundă de studii clinice pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania spaniolă Hipra, a anunţat miercuri premierul Pedro Sanchez. Studiul clinic în stadiu incipient va recruta zeci de pacienţi din spitalele spaniole pentru a testa siguranţa şi tolerabilitatea medicamentului, precum şi imunogenitatea şi eficacitatea acestuia, a declarat agenţia pentru medicamente într-un comunicat.

Hipra, care are baze de producţie în Spania şi Brazilia, a afirmat că ar putea produce până la 400 de milioane de doze în 2022 şi 1,2 miliarde în 2023. "Agenţia spaniolă de medicamente şi produse sanitare tocmai a autorizat teste clinice pe oameni pentru vaccinul spaniol anti-COVID-19", a declarat Sanchez într-o conferinţă de presă în Lanzarote, în Insulele Canare.

Hipra, un laborator farmaceutic care dezvoltă şi produce în principal vaccinuri de uz veterinar, lucrează la două vaccinuri anti-COVID-19. Unul se bazează pe aceeaşi tehnologie RNA messenger utilizată în vaccinurile Pfizer şi Moderna, în timp ce al doilea, care tocmai a primit aprobarea pentru studiile clinice, este un vaccin recombinant pe bază de proteine asemănător cu cel produs de compania americană Novavax, susține Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel