VELAGLUCERASE ALFA - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

VELAGLUCERASE ALFA - prospect. Acțiune: velagluceraza alfa este o glicoproteină. Monomerul are aproximativ 63 kDa, conţine 497 aminoacizi şi aceeaşi secvenţă de aminoacid ca şi enzima umană produsă natural, glucocerebrozidaza. Velagluceraza alfa suplimentează sau înlocuieşte beta-glucocerebrozidaza, enzima care catalizează hidroliza glucocebrozidei în glucoză şi ceramidă în interiorul lizozomului, scăzând astfel cantitatea de glucocerebrozidă acumulată şi corectând patofiziologia bolii Gaucher. Velagluceraza alfa duce la creşterea concentraţiei hemoglobinei şi a numărului de plachete sangvine şi reduce volumul ficatului şi splinei la pacienţii cu tipul 1 de boală Gaucher.

VELAGLUCERASE ALFA - prospect

Denumire comercială: VPRIV

Formă: pulbere pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Terapia de substituţie enzimatică (TSE) pe termen lung la pacienţi cu tipul 1 de boală Gaucher.

Contraindicații: Reacţie alergică severă la produs.

Atenție: Tratamentul trebuie administrat cu precauţie la pacienţii care au prezentat simptome de hipersensibilitate la velaglucerază alfa sau la alte terapii de substituţie enzimatică. Pot apărea reacţii legate de perfuzie. În cazurile de reacţii severe legate de perfuzie şi de lipsa sau pierderea efectului la tratament, pacienţii trebuie testaţi pentru a se identifica prezenţa anticorpilor.

Reacții adverse: Reacţie de hipersensibilitate (include dermatită alergică şi reacţii anafilactice/anafilactoide), cefalee, ameţeli, tahicardie, dispnee, hipertensiune arterială, hipotensiune arterială, bufeuri, dureri abdominale/dureri în zona abdominală superioară, greaţă, erupţii cutanate, urticarie, prurit, dureri osoase, artralgii, dureri de spate, reacţie la locul de administrare a perfuziei, astenie/oboseală, pirexie/creşterea temperaturii corporale, disconfort toracic, prelungirea timpului parţial de tromboplastină activată, reacţie pozitivă de neutralizare a anticorpilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel