Vene faciale, vase de sânge pe față: de ce apar și cum pot scăpa de ele. Greșeala zilnică pe care o faci. Singurele 2 metode care pot repara capilarele sparte

Vene faciale - Foto: Freepick @Alessandro_Grandin
Vene faciale - Foto: Freepick @Alessandro_Grandin

Ce cauzează venele faciale și cum le poți trata. Ce trebuie să știi despre capilarele sparte sau vasele de sânge de pe față.

Venele faciale sunt mici vase de sânge, numite capilare, care există chiar sub suprafața pielii tale. Ele apar ca niște mici linii roșii atunci când acestea se deteriorează.

"Venele de păianjen", așa cum mai sunt numite, sunt o neplăcere obișnuită care apare de obicei pe picioare sau pe mâini, dar pot apărea și pe față.

Cu toate acestea, deși este ușor să ascundeți venele vizibile pe picioare, dacă ele apar pe față este mult mai dificil.

Abuzul emoțional: semne clare și consecințe. Radu Leca: Este extrem de greu de suportat

Bolile scrise pe fața ta: cele 6 semne care te trădează. Semnul că ai o boală de colon sau că ai mult acid în corp: Băutorii de vin au acest semn

Venele faciale, sau capilarele sparte, apar de obicei pe nas, bărbie și obraji. Deși venele faciale nu provoacă de obicei durere sau disconfort, acestea vă pot face să vă simțiți stânjenit.

Cum apar venele faciale

Atunci când capilarele se dilată sau se măresc, acestea se umflă sub piele din cauza presiunii sângelui suplimentar. Deoarece sunt atât de aproape de suprafața pielii, aceste modificări pot fi mai vizibile.

Venele faciale sunt mai frecvente odată cu vârsta.

Pe măsură ce îmbătrânești, venele tale se pot slăbi și devin mai predispuse să se dilate și să se întindă atunci când sunt deteriorate de factori interni sau externi. De asemenea, acestea pot deveni mai proeminente pe măsură ce îmbătrâniți, deoarece pielea se poate subția odată cu vârsta, ceea ce poate face ca venele dilatate să fie mai vizibile.

Care sunt cauzele venelor faciale

- Procesul natural de îmbătrânire

Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta își pierde din elasticitate. Pielea ta devine mai subțire și mai laxă, iar venele de dedesubt pot fi capabile să se împingă în sus și să devină mai vizibile, potrivit Vein Institute.

- Modificările hormonale

Modificările hormonale, în special o creștere a estrogenului, pot crește riscul de a dezvolta vene de tip păianjen și varice. Femeile însărcinate pot observa o creștere a venelor de păianjen pe picioare, precum și pe față, din cauza greutății crescute și a presiunii rezultate. Alte fluctuații hormonale, cum ar fi cele din timpul menopauzei, pot contribui, de asemenea, la apariția venelor de tip păianjen.

- Daunele provocate de soare

Expunerea la soare este una dintre cele mai frecvente cauze ale venelor faciale.

Expunerea excesivă la razele UV vă deteriorează pielea. Deteriorarea solară include pete de vârstă, riduri, textură ternă și chiar vene vizibile, potrivit experților de la Cleveland Clinic.

Starea la soare fără protecție solară sau arsurile solare pot mări și dilata vasele de sânge. Atunci când pielea dvs. se confruntă cu leziuni solare, stratul superior al pielii se poate desprinde și face ca vasele de sânge aflate direct sub piele să fie mai vizibile.

- Presiune extremă

Presiunea extremă asupra feței, fie din cauza spălării viguroase, a scoaterii unui coș, a strănutului, a vărsăturilor sau a rănilor faciale, poate deteriora capilarele delicate și le poate face să se dilate. Alți factori externi, cum ar fi iritanții de mediu sau chimici, vântul sau schimbările extreme de temperatură pot, de asemenea, să deterioreze aceste vase de sânge sensibile.

- Consumul de alcool

Consumul de alcool poate dilata temporar vasele de sânge. Consumul frecvent de alcool poate dilata vasele de sânge pentru perioade mai lungi de timp și poate provoca un aspect înroșit.

- Genetică

Dacă aveți membri ai familiei care au vene faciale, aveți o șansă mai mare de a le avea.

- Condiții medicale

Faptul de a avea anumite afecțiuni medicale, cum ar fi rozaceea, bolile hepatice, sclerodermia și lupusul, poate crește, de asemenea, riscul de a dezvolta vene faciale.

- Niveluri ridicate de estrogen

A avea niveluri ridicate de estrogen, care apare în timpul sarcinii, poate duce, de asemenea, la ruperea vaselor de sânge. Volumul suplimentar de sânge care apare în această perioadă poate provoca o presiune suplimentară în capilare, ceea ce le poate face susceptibile de dilatare.

Cum pot fi tratate venele faciale

Odată ce apar venele faciale, acestea nu mai pot fi reparate. Singura modalitate de a le reduce aspectul este de a le îndepărta cu un tratament profesional al venelor faciale.

Unele clinici medicale, cel puțin cele din străinătate, folosesc două metode pentru tratamente prin care pot scăpa de venele faciale: terapia cu lumină intens pulsată (IPL) și terapia cu laser.

Terapia cu lumină intens pulsată împrăștie energia pe o zonă țintită mai mare, tratând o secțiune mai largă de piele în același timp. Lumina pătrunde până la cel de-al doilea strat de piele pentru a distruge vasele de sânge deteriorate fără a afecta stratul superior.

Pe măsură ce vasele de sânge tratate sunt încălzite, acestea se dezintegrează și sunt eliminate în mod natural de către organismul dumneavoastră. Efectul este mai blând decât cel al terapiei cu laser și nu necesită decât foarte puțin sau deloc timp de repaus.

Dacă venele dvs. faciale sunt mai severe, acestea pot necesita un tratament mai puternic cu terapia venoasă cu laser. Terapia venoasă cu laser direcționează un fascicul de lumină intens, direcționat, pentru a irita pereții unei vene deteriorate, determinând colapsul venelor.

Terapia cu laser oferă rezultate mai spectaculoase în mai puține ședințe decât tratamentul IPL, deși tratamentul cu laser mai puternic necesită de obicei o perioadă de recuperare mai lungă, deoarece deteriorează stratul exterior al pielii, potrivit Waco Primary Care.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel