Violența domestică și munca, raport. O treime din victime au de suferit, reducerea productivității

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cuplu
Cuplu

Impactul distructiv al violenței domestice asupra carierelor femeilor a fost evidențiat într-un nou raport care sugerează că multe dintre persoanele de sex feminin care au avut de suferit în urma unor acte de abuz își iau liber de la locul de muncă.

Peste o jumătate de milion de femei active pe piața muncii din Marea Britanie s-au confruntat cu violența domestică și abuzul în ultimul an, conform unui studiu comandat de Vodafone. La nivel mondial, una din șapte femei ar putea fi afectată de acte de violență domestică și abuz, se notează în raportul alcătuit pe baza unei analize la nivel mondial a KPMG.

Violența domestica, zile lipsă de la muncă

Raportul, publicat de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, menționează că peste o treime dintre victime estimează că au avut de suferit din cauza reducerii productivității, iar o cincime au declarat că uneori nu s-au mai prezentat la locul de muncă sau și-au luat zile libere.
Potrivit estimărilor Vodafone, angajatorii din Marea Britanie pierd în fiecare an peste 300 de milioane de lire sterline din cauza absențelor angajatelor de la locul de muncă, asociate abuzului domestic. Conform raportului, în ultimul an, circa 122.000 de femei din Marea Britanie și-au luat liber de la muncă din cauza violenței domestice.

„Abuzul domestic are un efect imens asupra persoanei respective, a familiei și prietenilor și un impact financiar vast, atât la nivel individual cât și al economiei Marii Britanii", a declarat Helen Lamprell din cadrul Vodafone UK Foundation.
Raportul s-a bazat pe un studiu al datelor obținute de la organizații, inclusiv Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația Internațională a Muncii, agenția specializată a Națiunilor Unite.

Young Women Trust a solicitat acțiuni urgente stoparea și abordarea „sexismului endemic, a abuzului și violenței" cu care se confruntă fetele și tinerele femei. „Aflăm în mod regulat prin serviciile noastre de contact despre tinere femei care detaliază modul în care abuzurile domestice și alte forme de violență împotriva lor au un asemenea impact negativ asupra lor încât nu mai pot merge mai departe în viață. Aceasta este o tragedie la nivel național. Finanțarea sigură și durabilă este necesară pentru activitatea vitală a serviciilor de specialitate pentru a răspunde față de această epidemie", a subliniat Sophie Walker, director executiv al Young Women Trust, citată de Press Association și Agerpres

Aproximativ 10.000 de persoane au participat duminică la Bruxelles la un mare miting cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Adunări similare au avut loc la sfârșitul acestei săptămâni și la Paris și Roma.

Potrivit platformei Mirabal, cel puțin 98 de feminicide au fost comise din 2017, dintre care „cel puțin 20" de la începutul anului 2019, cifre „proporționale cu populația, cu mult peste media altor țări europene".

Anual, la 25 noiembrie, este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Declarația privind eliminarea violenței împotriva femeilor adoptată de Adunarea Generală a ONU, la 20 decembrie 1993, prin rezoluția 48/104, definește drept violență împotriva femeilor "orice act de violență bazat pe sex care are ca rezultat sau este posibil să producă vătămări sau suferințe fizice, sexuale sau psihologice femeilor, inclusiv amenințări cu astfel de acte, constrângere sau privare arbitrară de libertate, indiferent dacă apar în viața publică sau în cea privată".

În 2019, tema zilei este „Orange the World: Generation Equality Stands Against Rape" și marchează, exact ca în anii anteriori, lansarea celor 16 zile de activism, eveniment care se încheie la 10 decembrie 2019, Ziua internațională a drepturilor omului. Vor avea loc o serie de evenimente publice, iar clădiri reprezentative din întreaga lume vor fi colorate în portocaliu, pentru a atrage din nou atenția asupra unui viitor fără violență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel