Virus care ucide toate celulele canceroase din organism în 7 zile, creat în laborator

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Virusul gripei are un punct vulnerabil care poate fi exploatat pentru a da valabilitate mai lungă imunizării
Virusul gripei are un punct vulnerabil care poate fi exploatat pentru a da valabilitate mai lungă imunizării

Un nou virus, creat în laborator, reușește, în doar șapte zile, să ucidă toate celulele canceroase. El este mai eficient decât virusul care este folosit în prezent, în tratamente, arată cercetătorii de la Universitatea Hokkaido.

Cercetătorii de la Universitatea Hokkaido au creat un virus care vizează selectiv și ucide celulele canceroase. Virusul, numit dl355, are un efect anticancer mai puternic decât un alt virus creat care este utilizat în prezent în practica clinică, potrivit unui studiu publicat în revista Oncology Reports.

Oncologul molecular Fumihiro Higashino și colegii săi au eliminat o genă implicată în replicarea virală, numită E4orf6, de la un tip de adenovirus. Echipa descoperire anterior că E4orf6 stabilizează un tip de ARN mesager (mRNA) numit ARE-mRNAs în celulele infectate, care permit replicarea virală. ARE-mRNAs sunt cunoscute a fi stabile în celulele stresate și în celulele canceroase, dar se degradează rapid în celulele normale.

În testele de laborator, cercetătorii au descoperit că adenovirusul lor modificat, numit dl355, s-a replicat și și-a crescut numărul semnificativ mai mult în celulele canceroase decât în celulele normale. Higashino a explicat că „virusul lipsit de E4orf6 se bazează pe ARE-mRNA stabil în celulele canceroase pentru replicarea sa", practic folosint ținta ca gazdă pentru replicare.

Ucide celulele canceroase în 7 zile

Anumiți viruși pot fi utilizați pentru a trata cancere, deoarece se replică în interiorul celulelor până când le copleșesc și mor. Cercetătorii au infectat mai multe tipuri de celule de cancer cultivate cu 100 de particule de virus dl355 per celulă și au descoperit că aproape toate celulele canceroase au murit în termen de șapte zile.

În schimb, cele mai multe celule normale infectate cu respectivul virus nu au murit, chiar și după șapte zile. Mai multe linii de celule canceroase au reușit să supraviețuiască unor doze scăzute de dl355, dar toate celulele canceroase au fost ucise de virus când doza a fost crescută. Creșterea tumorii a fost de asemenea suprimată în mod semnificativ când dl355 a fost administrat celulelor tumorale umane cultivate la șoareci.

În cele din urmă, echipa a comparat efectele anticanceroase ale dl355 cu un alt adenovirus cu același rol care este utilizat în prezent în practica clinică, numit dl1520. Replicarea dl355 a fost mai mare la toate liniile celulare canceroase testate, incluzând celulele de cancer cervical și pulmonar, și a fost mai bună la uciderea tuturor celulelor canceroase, în afară de un singur tip, comparativ cu dl1520. Ambele virusuri au ucis doar foarte puține celule normale.

Eficient ca tratament anti-cancer

Constatările sugerează că dl355 are potențialul de a fi un tratament eficient anti-cancer, concluzionează echipa. Cercetătorii arată că ameliorarea stabilizării ARNm-ARNm în celulele canceroase ar putea chiar să consolideze efectul virusului, dar profesorul Higashino notează că sunt necesare cercetări suplimentare.

Deși dl355 are potențialul de a fi o metodă eficientă de tratare a multor tipuri de cancer, este nevoie de mult mai multă cercetare. Când ne gândim la un calendar, pot fi necesari cel puțin încă cinci ani de cercetări suplimentare, posibil mai mult, pe lângă studiile clinice”, a menționat profesorul Higashino, într-un material dat publicității de Universitatea Hokkaido.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel