Visezi la un bust mai mare? Se rezolvă după ce faci un copil! Ce spun studiile

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluși
Bebeluși

Ești nemulțumită de dimensiunea decolteului și visezi la un bust mai mare? Pare să fie o problemă pe care o „rezolvă” maternitatea, dar nu așa cum te-ai aștepta! Un nou studiu arată că, odată ce devin mame, femeile își schimbă percepția legată de sâni.

 

Visezi la un bust mai mare? Femeile sunt nemulțumite de dimensiunea bustului doar până în momentul în care devin mame! Cel puțin asta arată un nou studiu, care sugerează că femeile care au născut sunt mai confortabile cu corpul lor.

Studiul, realizat de profesorul Viren Swami de la Universitatea Ruskin, Anglia (ARU) și de cadrele universitare de la Universitatea Sapienza din Roma, a fost publicat în revista Body Image.

Dintre cele 484 de femei italiene intervievate, 69% au arătat nemulțumire legată de dimesiunea bustului, iar 44% au dorit sâni mai mari. Aceste constatări sunt similare cu un studiu anterior realizat de profesorul Swami, care se axează pe femeile din Marea Britanie.

Autoprezentarea perfecționistă, sau dorința de a crea o imagine perfectă în ochii altor oameni, contribuie la crearea unei imagini negative despre propriul corp. Studiul a constatat că nemulțumirea legată de mărimea sânilor a fost asociată cu niveluri mai ridicate de factori care se află în spatele autoprezentării perfecționiste (cel puțin doi din trei factori).

Cu toate acestea, această asociere nu a fost găsită în rândul celor 54% dintre femeile intervievate care erau mame. Acesta a fost în special cazul femeilor care au avut mai mult de un copil.

Dimensiunea bustului la mame, mai puțin importantă

Viren Swami, profesor de psihologie socială la Universitatea Anglia Ruskin, a declarat: "Constatările noastre sugerează că maternitatea poate ajuta la decuplarea legăturii dintre autoprezentarea perfecționistă și nemulțumirea legată de mărimea sânilor.

Există o serie de motive potențiale pentru care asocierea dintre autoprezentarea perfecționistă și nemulțumirea dimensiunii mamare a fost semnificativă numai în rândul celor care nu sunt mame. Există și posibilitatea ca, devenind în mod natural mamă, să rezulte în mod natural schimbări ale aspectului sânilor, ale dimensiuni lor.

Dar poate cel mai relevant este faptul ca a deveni mamă - și în special experiența alăptării - poate concentra atenția femeilor asupra functionalității sânilor și nu asupra esteticii sânilor și a corpului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel