Virusul hepatitei C - screening matern - posibilă soluție pentru stoparea transmiterii de la mamă la copil

Angela Sabău |
Data publicării:
Virus
Virus

Virusul hepatitei C, care se transmite de la mamă la copil, ar putea fi oprit cu tratamentul adecvat. Important este ca acesta să fie descoperit la timp. Canadienii vor să facă un screening general al femeilor gravide, pentru a limita transmiterea acestui virus, mai ale scă jumătate dintre femeile infectate nu au cunoștință despre starea lor.

Transferul virusului hepatitei C (HCV) de la mame la sugari ar putea fi prevenit în mare măsură printr-un screening universal al femeilor însărcinate, pentru virusul care produce această boală, susțin autoritățile canadiene în CMAJ (Canadian Medical Association Journal).

„Încurajăm toți furnizorii de asistență medicală să ia în considerare implicațiile de reproducere ale VHC, să ia în considerare un screening VHC în timpul sarcinii și de sesizare pentru tratamentul VHC”, arată doctorii Chelsea Elwood de la Departamentul de Obstetrică și Ginecologie, Universitatea din British Columbia și Laura Sauve de la Spitalul de Copii BC, Universitatea din British Columbia, Vancouver, BC.

"A sosit timpul să ne orientăm spre un screening universal al VHC la femeile gravide, cu investigații prenatale inițiale, care sunt apoi repetate pe baza factorilor de risc în al treilea trimestru", mai arată medicii.

Aproape jumătate dintre paciente nu știu că sunt infectate

Aproape jumătate dintre femeile infectate cu VHC nu știu că au fost infectate, iar tratamentul actual cu regimuri antivirale cu acțiune directă este destul de eficient.

„Din cauza deficiențelor de îngrijire, atât în screening-ul matern în timpul sarcinii și screening-ul postnatal pentru sugari, Canada are probabil un mare de sugari, copii și adulti tineri cu boală hepatică progresivă, care ar fi putut fi vindecat de infecția VHC, dacă ar fi fost identificată devreme sau, pur și simplu, nu ar fi fost infectați deloc", scriu autorii.

Eliminarea transmiterii verticale a VHC de la mamă la copil este realizabilă în colaborare cu profesioniștii în domeniul sănătății publice și al sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel