Ascultarea muzicii, relaxantă, dar păguboasă. Cum ne afectează memoria atunci când lucrăm

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ascultarea muzicii    FOTO: pexels.com
Ascultarea muzicii FOTO: pexels.com

Ascultarea muzicii se pare că este atât de relaxantă, încât ne întrerupe capacitatea de a crea. Cercetătorii au dovedit într-un studiu că niciun alt zgomot nu ne afectează memoria atât de tare precum muzica, atunci când lucrăm.

Ascultarea muzicii poate fi relaxantă, dar poate interfera cu capacitatea de a crea, sugerează un studiu publicat de către Applied Cognitive Psychology.

Cercetătorii au recrutat 30 de persoane și le-au testat creativitatea printr-o serie de exerciții. Participanților li s-au arătat trei cuvinte la un moment dat și apoi li s-a cerut să adauge un alt cuvânt, pentru a crea un nou cuvânt sau o expresie. De exemplu, "soarele" ar putea fi asociat unor cuvinte precum "rochie", "formă" și "floare", arată specialiștii de la Harvard Medical School.

Exerciții pe fond muzical ori zgomotos

Exercițiile de creativitate au avut trei nivele de dificultate: ușor, moderat și greu.
Grupul a făcut, de asemenea, exercițiile în diferite medii de zgomot - tăcere; muzică cu versuri în limba spaniolă și engleză; muzica instrumentală, zgomote precum o discuție ce se aude în deărtare sau foșnet de hârtie.

Ei au descoperit că orice tip de muzică a afectat în mod semnificativ capacitatea de a finaliza sarcinile de creație, în timp ce tăcerea și zgomotele din biblioteca de sunete nu au avut niciun efect. Cercetătorii au speculat că ascultarea muzicii a perturbat memoria verbală de lucru, care este capacitatea de a-și aminti informația pentru a finaliza o sarcină. Ast în ciua faptului că participanții la studiu au găsit muzica plăcută sau relaxantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel