Vitamina C: când știi că e suficientă. Explicațiile unui medic

Angela Sabău |
Data publicării:
Vitamina C
Vitamina C

Medicul Vasi Rădulescu a explicat cum să ne dăm seama câtă vitamina C ar trebui să luăm și cum știm dacă e prea multă.

Medicul Vasi Rădulescu a arătat într-un material publicat pe blogul personal cum să ne dăm seama câtă vitamina C ar trebui să luăm.

Iată ce a scris el:

Deoarece vitamina C este solubilă în apă, iar organismul dumneavoastră elimină excesul de vitamina C în câteva ore după ce o consumați, este destul de dificil să consumați prea multă.

De fapt, este aproape imposibil să obțineți prea multă vitamina C doar din alimentație. La persoanele sănătoase, orice cantitate suplimentară de vitamina C consumată peste cantitatea zilnică recomandată este pur și simplu eliminată din organism.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, ar trebui să consumați 29 de portocale sau 13 ardei grași înainte ca aportul dumneavoastră să atingă limita superioară tolerabilă.

Cu toate acestea, riscurile de supradozaj de vitamina C sunt mai mari atunci când oamenii iau suplimente și este posibil să consumați prea multă vitamina în anumite circumstanțe.

De exemplu, cei care suferă de afecțiuni care cresc riscul de supraîncărcare cu fier sau sunt predispuși la pietre la rinichi ar trebui să fie prudenți în ceea ce privește aportul de vitamina C.

Toate efectele adverse ale vitaminei C, inclusiv tulburările digestive și pietrele la rinichi, par să apară atunci când oamenii o iau în mega doze mai mari de 2.000 mg.

Dacă alegeți să luați un supliment de vitamina C, cel mai bine este să alegeți unul care să nu conțină mai mult de 100% din necesarul dumneavoastră zilnic. Asta înseamnă 90 mg pe zi pentru bărbați și 75 mg pe zi pentru femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel