Un aditiv din plastic, asociat cu peste 356.000 de decese cauzate de bolile de inimă
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Un nou studiu al Universității Edith Cowan (ECU) arată că persoanele care consumă o dietă bogată în vitamina K prezintă un risc cu până la 34% mai mic de boli cardiovasculare legate de ateroscleroză...
Cercetătorii au examinat date de la peste 50.000 de persoane care au luat parte la studiul Dieta Daneză, Cancer și Sănătate, pe o perioadă de 23 de ani. Ei au analizat dacă persoanele care au consumat mai multe alimente care conțin vitamina K au un risc mai scăzut de boli cardiovasculare legate de ateroscleroză (acumularea plăcii în artere).
Există două tipuri de vitamina K găsite în alimentele pe care le consumăm: vitamina K1 provine în principal din legume cu frunze verzi și uleiuri vegetale, în timp ce vitamina K2 se găsește în carne, ouă și alimente fermentate, cum ar fi brânza.
Studiul, care a fost publicat în Journal of the American Heart Association (link direct studiu), a constatat că persoanele cu cea mai mare cantitate consumată de vitamina K1 au avut un risc cu 21% mai mic de a fi spitalizate cu boli cardiovasculare legate de ateroscleroză. Pentru vitamina K2, riscul de a fi spitalizat a fost redus cu 14%.
Acest risc mai mic a fost observat pentru toate tipurile de boli de inimă legate de ateroscleroză, în special pentru boala arterelor periferice, unde riscul este redus cu 34%.
Dr. Nicola Bondonno, cercetător la ECU și autorul principal al studiului, a declarat că rezultatele sugerează că un consum de alimente care să aducă un aport mai mare de vitamină K în organism poate fi important pentru protecția împotriva aterosclerozei și a bolilor cardiovasculare ulterioare.
„Ghidurile dietetice actuale pentru consumul de vitamina K se bazează în general numai pe cantitatea de vitamina K1 pe care o persoană ar trebui să o consume pentru a se asigura că sângele ei se poate coagula”, a spus ea.
„Cu toate acestea, există dovezi din ce în ce mai mari că aportul de vitamina K peste normele actuale poate permite o protecție suplimentară împotriva dezvoltării altor boli, cum ar fi ateroscleroza. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin procesul, credem că vitamina K funcționează prin protejarea împotriva acumulării de calciu în arterele majore ale corpului, vinovată de calcificarea vasculară”.
Cercetător al Universității din Australia de Vest, Dr. Jamie Bellinge, și ea autor principal al studiului, a declarat că rolul vitaminei K în sănătatea cardiovasculară și în special în calcificarea vasculară este un domeniu de cercetare care oferă speranțe promițătoare pentru viitor.
„Boala cardiovasculară rămâne o cauză principală de deces în Australia și există încă o înțelegere limitată a importanței diferitelor vitamine găsite în alimente și a efectului acestora asupra atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor arterelor periferice”, a spus dr. Bellinge.
„Aceste constatari fac lumină asupra efectului potențial important pe care vitamina K îl are asupra bolii ucigașe și întărește importanța unei diete sănătoase în prevenirea acesteia”.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Inima femeilor este mult mai afectată decât cea a bărbaților. Medicii trag un semnal de alarmă.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.
Hipertensiunea arterială are un efect devastator asupra creierului.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Acesta este cel mai rău lucru pentru inimă. O macină în totalitate și dublează riscul de infarct și boală coronariană.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Milioane de pacienți cu boli cardiovasculare nu primesc tratamentul necesar pentru a preveni complicațiile fatale.