West Nile: al 8-lea caz de infecție din 2019. Victima o femeie din Buzău

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O femeie de 64 de ani din localitatea Mihăilești a murit recent la Spitalul „Victor Babeș” din București, iar DSP Buzău a confirmat astăzi că aceasta era infectată cu virusul West Nile. Este al 8-lea caz de infecție cu virusul West Nile, și al doilea deces. Boala este transmisă de țânțari. 

La finalul săptămânii trecute, o femeie de 64 de ani din Mihăilești, județul Buzau, a fost internată la Spitalul Județean Buzău cu febră mare și stare generală proastă. Ea a fost transferată ulterior la Spitalul „Victor Babeș" din Capitală unde a murit. Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, rezultatul analizelor, venit marți, arătă că femeia a murit din cauza unei infecții cu virus West Nile, fiind primul caz de acest gen din județul Buzău, notează PRO TV.

Aceasta este al 8-lea caz de infecție cu West Nile și al doilea deces înregistrat în România anul acesta.

Conform ultimului raport prezentat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNCSBT) în sezonul 2019, în perioada 03.06.2019 - 07.08.2019 au fost înregistrate 7 cazuri de infecție cu virusul West Nile. S-a înregistrat primul deces ( județul Călărași). Cazurile au fost înregistrate la următoarele grupe de vârsta: 3 cazuri la 40-49 de ani; 2 cazuri la 60-69 de ani și alte două cazuri la persoane peste 80 de ani.

Cazurile au fost înregistrate în județele: Galați (1 caz), Călărași (2 cazuri), Tulcea (1 caz) și în Municipiul București ( 2 cazuri), un caz a avut expunerea în două județe (Tulcea și Galați).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel