Zahăr. Trei boli grave pe care le riscă cei care mănâncă prea multe dulciuri

Consumul excesiv de zahăr poate contribui la probleme grave de sănătate.

Diabet și rezistență la insulină

Un studiu din 2013 în PLOS ONE, indica faptul că nivelurile ridicate de zahăr din dietă ar putea provoca diabetul de tip 2, în timp.

The National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK) adaugă că alți factori de risc, cum ar fi obezitatea și rezistența la insulină, pot duce și la diabetul de tip 2.

 

Boli cardiovasculare

Un studiu prospectiv, realizat în 2014, a descoperit că persoanele care au obținut 17–21% din caloriile lor zilnice din zahăr adăugat aveau un risc cu 38% mai mare de a muri de boli cardiovasculare  decât cei care au consumat doar 8% zaharuri adăugate. Pentru cei care au consumat 21% sau mai mult aportul zilnic de zaharuri adăugate, riscul de boli de inimă s-a dublat.

Cancer

Consumul excesiv de zahăr poate provoca inflamații, stres oxidativ și obezitate. Acești factori cresc riscul de a dezvolta cancer.

O revizuire a studiilor, publicată în Annual Review of Nutrition a constatat că persoanele care consumau băuturi zaharoase în exces, aveau un risc de cancer crescut de la 23% și până la 200% .  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel