10 plante care au efecte uimitoare asupra organismului. Corpul tău îți va mulțumi

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
10 plante foto:freepik@8photo
10 plante foto:freepik@8photo

10 plante care au efecte uimitoare asupra organismului. Cum și de ce să le adaugi în dieta ta

Cu o varietate vastă de plante disponibile în natură, unele dintre ele se disting prin efectele lor uimitoare asupra organismului uman. De la proprietăți antioxidante și antiinflamatorii până la beneficii pentru sistemul imunitar și sănătatea inimii, aceste 10 plante sunt adevărate comori ale naturii. 

Ginseng - Această plantă este cunoscută pentru capacitățile sale adaptogene, ajutând organismul să facă față stresului și să regleze nivelurile de energie. Studiile sugerează că ginsengul poate sprijini sistemul imunitar, îmbunătăți concentrarea și susține sănătatea inimii. Acestă plantă cu proprietăți revitalizante poate fi consumată sub formă de ceai de ginseng. Fierbe apă și adaugă o linguriță de rădăcină de ginseng uscată. Lasă la infuzat timp de câteva minute, apoi strecoară și savurează. Poți consuma acest ceai în fiecare dimineață pentru a obține un impuls de energie.

Vezi și: 7 cele mai bune băuturi de vară. De ce să le consumi în sezonul cald. Alcoolul nu se numără printre ele

Turmeric - Ingredientul activ din turmeric, curcumina, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. Turmericul este recunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătatea articulațiilor, funcția cerebrală, infecțiile respiratorii și digestia. Poate fi adăugat cu ușurință în numeroase rețete. Încorporează o linguriță de turmeric pudră în curry-uri, orez, supe sau paste. De asemenea, poți încerca celebrul "latte de turmeric" preparat din lapte vegetal, turmeric și un îndulcitor natural, precum mierea sau siropul de arțar.

Aloe Vera - Gelul din interiorul frunzelor de aloe vera conține substanțe nutritive esențiale, inclusiv enzime, vitamine și minerale. Acesta poate contribui la sănătatea pielii, sănătatea digestivă și reglarea nivelului de glucoză din sânge. Pentru a beneficia de proprietățile aloe vera, poți adăuga o linguriță de gel de aloe vera în smoothie-urile tale preferate. Ai grijă să folosești aloe vera comestibilă, care este special cultivată pentru consum. 

Menta - Menta este apreciată pentru proprietățile sale calmante asupra tractului digestiv și pentru efectele sale de reducere a senzației de greață. Uleiul de mentă poate ameliora durerile de cap și poate stimula concentrarea. Frunzele proaspete de mentă pot fi adăugate în apă pentru a o aromatiza sau pot fi folosite pentru a pregăti ceaiuri răcoritoare. De asemenea, menta poate fi utilizată pentru a adăuga o notă proaspătă în salate sau deserturi.

Echinaceea - Cunoscută pentru sprijinul său asupra sistemului imunitar, echinaceea poate ajuta la prevenirea și tratarea răcelilor și a gripei. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Pentru a susține sistemul imunitar, echinaceea poate fi consumată sub formă de suplimente. Caută capsule sau extracte lichide de echinaceea și urmează recomandările de dozare de pe ambalaj.

Lavandă - Uleiul esențial de lavandă este utilizat pentru efectele sale calmante și relaxante. Acesta poate îmbunătăți calitatea somnului, reduce stresul și promova starea de bine generală. Aromaterapia cu ulei esențial de lavandă poate fi extrem de relaxantă. Adaugă câteva picături de ulei de lavandă într-un difuzor pentru a crea o atmosferă calmantă în casă. De asemenea, florile uscate de lavandă pot fi adăugate într-un ceai de plante pentru momente de relaxare.

Chimen negru - Semințele de chimen negru sunt bogate în antioxidanți și au fost asociate cu îmbunătățirea funcției imunitare și reducerea inflamației. De asemenea, pot susține sănătatea pielii și a sistemului respirator. Semințele de chimen negru pot fi presărate peste salate sau iaurt pentru a adăuga un plus de nutrienți. Acestea pot avea un efect benefic asupra sănătății digestive și pot sprijini sistemul imunitar.

Ginkgo Biloba - Extractul de ginkgo biloba este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătatea creierului și circulația sângelui. Acesta poate îmbunătăți memoria, concentrarea și poate reduce riscul de boli neurodegenerative. Acesta este disponibil sub formă de suplimente. Consultă un specialist înainte de a începe un regim de suplimentare cu Ginkgo Biloba. Acesta este cunoscut pentru posibila sa influență pozitivă asupra circulației sângelui și a funcției cognitive.

Schinduf - Această plantă este utilizată în medicina tradițională pentru susținerea sănătății hormonale și a nivelului de zahăr din sânge. Schinduful poate sprijini funcția imunitară și poate avea efecte pozitive asupra sănătății sexuale. Semințele de schinduf pot fi înmuiate în apă peste noapte, apoi consumate dimineața pentru a-ți oferi o doză de fibre și antioxidanți. De asemenea, poți adăuga semințele în smoothie-uri pentru un plus de nutrienți.

Șofran - Această plantă prețioasă este cunoscută pentru compușii săi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Șofranul poate sprijini starea de spirit, reducând simptomele anxietății și depresiei. Acest condiment valoros poate fi adăugat în preparate culinare pentru a le oferi un gust și o aromă distinctă. Adaugă șofran în orez, sosuri sau chiar în băuturi calde pentru un plus de beneficii antioxidante.

Vezi și: Iarba grasă, superalimentul organismului tău. De la reducerea stresului la sănătatea inimii

Înainte de a începe să introduci aceste plante în dieta ta, este important să consulți un specialist în sănătate sau un nutriționist, mai ales dacă ai anumite condiții medicale sau dacă iei deja anumite medicamente. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că vei beneficia în mod corespunzător de proprietățile lor benefice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel