3 alimente pe care toți adulții peste 60 de ani trebuie să le mănânce

Dana Lascu |
Data publicării:
Brânză de vaci. Foto: Pixabay
Brânză de vaci. Foto: Pixabay

Experții spun că sunt trei alimente care nu ar trebui să lipsească din meniul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, dacă vor să-și păstreze mobilitatea și independența! Iată despre ce este vorba: 

Cele trei alimente indispensabile pentru adulții cu vârsta peste 60 de ani sunt: tonul, puiul și brânza de vaci. De ce? „Sunt bogate în proteine slabe. Și asta este important, deoarece pe măsură ce îmbătrânim începem să pierdem masa musculară, ceea ce poate duce la sarcopenie”, arată experții de la University Health News. 

Sarcopenia este o afecțiune care poate provoca o scădere a funcției musculare, care, în cele din urmă, îi lasă pe adulții în vârstă fără independență fizică.

Citește și: 5 cauze ale Sarcopeniei, boala care distruge musculatura la bătrânețe

Unii experți consideră că adulții cu vârsta peste 60 de ani ar trebui să aibă un aport de aproximativ 25-30 de grame de proteine, la fiecare masă, pentru a-și menține și a-și construi mușchii.

Cele trei alimente menționate, nu numai că oferă suficiente proteine, dar vă asigură și că veți obține suficientă leucină - un aminoacid esențial care este esențial pentru construirea masei musculare, dar care este folositoare și ficatului și țesutului adipos.

Leucina, în fapt, încetinește degradarea țesutului muscular, mărind sinteza proteinelor musculare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel