5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Dacă tot suntem în post, există o serie de înlocuitori vegetali pentru ouă în rețete și în felurile principale. Iată o listă cu 4 înlocuitori simpli pe bază de...
Fie că tocmai ai aflat că ai o intoleranță la ouă, poate ții post și nu ai voie să te atingi de astfel de produse animale sau poate pur și simplu ai rămas fără fix când vrei să faci o prăjitură și ai nevoie rapid de înlocuitori, există soluții. Iată care:
Puteți folosi tofu ca înlocuitor ușor, plin de proteine, pentru ouă la coacere, atâta timp cât faceți o prăjitură sau un desert care necesită praf de copt și bicarbonat de sodiu, astfel încât să dospească corespunzător. Înlocuiți oul cu 1/4 cană de silken tofu și asigurați-vă că îl zdrobiți bine înainte de a-l amesteca în aluat.
O parte din ceea ce fac ouăle la coacere este legarea ingredientelor. O alternativă este să amestecați 2 linguri de pudră de Arrowroot (un amidon extras din rizomii unei plante tropicale ce poarta acelasi nume dar cunoscută și ca Maranta arundinacea, care se găsește în România) cu 3 linguri de apă pentru fiecare ou din rețetă.
De asemenea, numită făină gram (care nu trebuie confundată cu făina graham) sau făină de besan, ea creează un înlocuitor excelent de ouă dacă e amestecată cu drojdie și kalanamak, o sare specială care conferă o aromă asemănătoare ouălor.
„Ouăle” de in sau de chia funcționează bine ca liant la coacere. Pentru a face un „ou” vegetal, amestecați 1 lingură de masă de semințe de in sau chia măcinate cu 2,5 linguri de apă fierbinte. Lăsați amestecul să se „odihnească” cel puțin 5 minute pentru a se îngroșa și a deveni gelatinos. Se Poate înlocui cu succes un ou din rețete (clătite, brownies).
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.