4 lucruri personale pe care trebuie să le schimbi periodic, dacă ții la sănătatea ta

Dana Lascu |
Data publicării:

Sunt lucruri pe care le folosim zi de zi, dar mai mult decât ar trebui să o facem sau decât ar fi bine pentru sănătatea noastră să o facem. Spre exemplu, periuța de dinți pe care o folosești este mai veche de 4 luni? Iată o listă cu 4 lucruri esențiale pe care ar trebui să le schimbi chiar astăzi:

Sunt lucruri esențiale din viața noastră de zi cu zi care trebuie înlocuite periodic, indiferent cât de confortabil ne simțim cu ele.

Cap de listă este periuța de dinți. Pentru a beneficia de sănătatea orală, periuța de dinți trebuie să fie în formă maximă. Asociația Dentară Americană sugerează înlocuirea acesteia de îndată ce perii încep să se strâmbe și să se toace la capete, de obicei la fiecare trei-patru luni. Mai ales că, dacă nu e curățată cum trebuie după ce e folosită, pot rămâne în ea tot felul resturi alimentare, iar asta e un pericol pentru sănătatea noastră.

Apoi, dacă purtați lentile de contact, ar trebui să înlocuiți cutia în care le țineți la fiecare trei luni, mai devreme dacă observați fisuri, care pot adăposti bacterii. Pentru o îngrijire adecvată, după ce ați pus lentilele în ochi, clătiți carcasa cu soluție de lentile proaspătă, scuturați lichidul în exces și lăsați carcasa deschisă la uscat.

Și nu țineți lentilele de contact în ochi mai mult decât sunt proiectate a fi purtate, folosiți din cele de unică folosință sau înlocuiți-le întotdeauna în conformitate cu programul prescris de oftalmolog. Pentru că și acestea se pot deteriora și vă pot pune în mare pericol vederea.

Probabil că nu folosiți atât de multă protecție solară pe cât ar trebui. Acest lucru ar putea însemna că produsele de plajă rămase odată ce se termină vara, le păstrați de la un sezon la altul. Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente (FDA) atrage atenția că produsele de protecție solară (creme, spray-uri, uleiuri și orice altceva), ca orice alte produse cosmetice sau medicale, au o dată de expirare. Cu excepția cazului în care testele efectuate de producător demonstrează că produsul rămâne stabil cel puțin trei ani, nu păstrați nimic de la o vară la alta. Și categric nu le folosiți după data de expirare sau, în caz că nu scrie pe ele când expiră, dacă le-ați cumpărat cu mai mult de trei ani în urmă.

Obiectul de care scapi cel mai greu e în dormitorul tău – perna! Nu există reguli stricte despre momentul când trebuie să arunci o pernă veche, dar Fundația Națională americană pentru Somn sugerează ca ea trebuie schimbată la fiecare doi ani, mai ales dacă nu a fost protejată de acarienii cu praf, cu o învelitoare cu fermoar care e spălată constant. Spălarea pernelor ajută, dar verificați instrucțiunile de pe etichete acestora înainte de a arunca o pernă în mașina de spălat - unele nu vor „supraviețui" acțiunii de centrifugare, notează specialiștii de la MedicineNet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel