5 alimente pe care să le consumi dacă urmezi dieta Keto: sunt și gustoase și hrănitoare

Angela Sabău |
Data publicării:

Iată o listă de cinci alimente considerate cele mai bune pentru persoanele care urmează dieta keto.

Dieta keto (sau ketogenă) este una dintre cele mai populare diete existente și este prima alegere a tuturor celor care încearcă să scape de kilogramele în plus. Se bazează pe ideea menținerii cetozei, care este o stare metabolică ce împinge corpul să ardă grăsimile pentru combustibil zilnic, mai degrabă decât glucoza provenită din carbohidrați.

Când vine vorba de a urma această dietă în cel mai strict mod posibil, este posibil să existe confuzie cu privire la ceea ce poți mânca și ce nu poți.

Iată o listă cu cele mai bune alimente pe care le poți mânca în timp ce urmezi o dietă keto!

Brânză

Brânza este săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, ceea ce o face ideală pentru persoanele care urmează dieta keto. Ajută la prevenirea pierderii masei musculare și a forței, care vine odată cu îmbătrânirea. Cea mai bună brânză de consumat în această dietă include feta, brânză de capră, brânză cremă, brânză cu mucegai albastru, mozzarella, mascarpone, brânză elvețiană etc.

Legume care cresc deasupra solului

Luați legume care cresc deasupra solului în timpul acestei diete, deoarece acestea au un conținut scăzut de carbohidrați în comparație cu cele care cresc sub pământ. Alegeți legume cu frunze verzi și mâncați legume precum conopida, varza, avocado, broccoli și dovleceii în timp ce țineți această dietă.

Peşte

Peștii precum sardinele, macroul, somonul și alți pești grasi au un conținut ridicat de grăsimi omega-3 și sărac în carbohidrați. Acestea sunt bogate în vitamina B, potasiu și seleniu și se spune că îmbunătățesc sănătatea cognitivă.

Avocado

Avocado este bogat în vitamine și minerale esențiale precum potasiul și îmbunătățește colesterolul. Au un conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce îl face alegerea perfectă pentru persoanele care urmează dieta keto.

Ouă

Ouăle au un conținut scăzut de carbohidrați și conțin antioxidanți și proteine. Consumul regulat reduce riscul de boli cardiovasculare și crește senzația de sațietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel