Un gram de Omega-3 pe zi poate încetini îmbătrânirea biologică
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Vitaminele și mineralele fac unghiile mai puternice și mai sănătoase. Unghiile au nevoie nu doar de o îngrijire regulată, ci și de o alimentație...
Sănătatea unghiilor depinde în mare măsură dacă au suficiente vitamine și minerale. Deci, care sunt vitamine necesare pentru unghii?
Vitamina A previne delaminarea și uscarea. O poți găsi în gălbenuș de ou, unt, caise, cătină.
Vitamina E promovează creșterea unghiilor și reînnoirea celulelor. Această vitamină se găsește în verdețuri, nuci, uleiuri vegetale, avocado.
Acidul ascorbic (Vitamina C) previne dezvoltarea bolilor bacteriene și fungice. Vitamina C se găsește în măceșe, ardei dulci, broccoli, citrice.
Ce să NU mănânci când ești răcit. Îți poți face mai mult rău
Vitamina D previne ruperea unghiilor. Această vitamină se găsește în peștele gras, drojdie, caviar, unt, ciuperci.
Vitamina B 6 promovează creșterea corectă a celulelor noi, fiind esențială pentru sănătatea unghiilor. Această vitamină se găsește în cartofi, varză, fasole, tărâțe, ficat, banane, morcovi și carne de porc.
Acidul folic este necesar pentru desfășurarea normală a proceselor metabolice din organism. Această vitamină se găsește în ficat, miere, legume cu frunze verzi, drojdie, citrice, leguminoase.
Pe lângă vitamine, calciul, siliciul, sulful, zincul, iodul, ceramidele și L-cisteina sunt necesare pentru frumusețea și sănătatea unghiilor.
Calciul întărește plăcile unghiilor. Se găsește în produse lactate, susan, ouă, broccoli, migdale.
Siliciul menține placa flexibilă. Acest mineral est prezent în susan, hrișcă, orez brun, căpșuni, napi, nuci, linte.
Zincul previne apariția dungilor albe pe unghii și poate fi găsit în fructele de mare, pește, nuci, păsări de curte, ouă.
Sulful este implicat în sinteza keratinei, un material de construcție pentru unghii. Sulful se găsește în carne de curcan, somon roz, știucă, ouă, mazăre, alune, ficat.
Iodul ajută plăcile unghiilor să nu se delamineze. Desigur, mult iod se găsește în fructele de mare și pește, în nuci, varză de Bruxelles, semințe de in.
L-cisteina stimulează creșterea stratului de keratină. Se găsește în usturoi, semințe de floarea soarelui, ouă, ardei roșu dulci, carne de porc, pui.
Ceramidele sunt material de construcție pentru unghii. Pentru a compensa deficitul, merită să includeți în meniu orez brun, sfeclă, spanac, porumb, produse lactate, germeni de grâu.
Alimentația trebuie să fie variată, completă și, bineînțeles, dieta trebuie să includă alimente care să conțină toate mineralele și vitaminele necesare.
- dimineața: omletă cu spanac, salată de roșii și ardei dulci, smoothie cu căpșuni, banane, iaurt, ceai verde cu o lingură de miere;
- gustare: brânză de vaci cu verdeață și suc de fructe; sau un ou fiert și câteva buchețele de conopidă fiartă;
- prânz: supă de peste, clătite de ficat cu smântână, niște orez brun, portocale; sau supă de ciuperci, cotlet de porc, salată de conopidă cu nuci, cătină și compot de mere;
- gustare de după-amiază: sandviș cu avocado și ceai verde; sau brânză de vaci cu banane și cacao;
- cină: pește copt cu varza de Bruxelles, chefir; sau creveți cu legume și orez, lapte fermentat.
Desigur, meniul poate fi compus diferit și depinde de preferințele tale. Trebuie să nu uiți să bei suficientă apă pură.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.