Ce să NU mănânci când ești răcit. Îți poți face mai mult rău

Ce să nu manânci când ești răcit. Anumite alimente pot agrava simptomele.
Ce să nu mănânci când ești răcit. Știm cu toții că supele și fructele bogate în vitamina C sunt de mare ajutor atunci când suntem răciți. Dar, totuși ce nu ar trebui să mâncăm atunci când ne confruntăm cu gripa sau răceala. Aceste alimente pot face mai mult rău decât bine.
Când sunteți răcit, poate părea că nimic nu vă poate face să vă simțiți mai bine (sau mai rău). Cu toate acestea, ușurarea poate veni dintr-un loc neașteptat. Destul de ciudat, unele alimente vă pot înrăutăți simptomele gripei - sau le pot ameliora - fără să vă dați seama.
Alimentele, efect asupra răcelilor
Răceala îngreunează adesea consumul de alimente, deoarece simptomele gripei pot provoca greață sau simptome stomacale. Greața poate diminua dorința de a mânca, iar simptomele gastrointestinale, cum ar fi vărsăturile și diareea, pot fi declanșate dacă mâncarea este consumată prea curând.
Consumul de alimente dense în nutrienți este util indiferent de tipul de boală pe care îl aveți. De fapt, este deosebit de important atunci când aveți febră. Dar nu toate alimentele sunt create la fel. În timp ce alimentele de confort pot fi ceea ce vă doriți atunci când nu vă simțiți cel mai bine, nu vă vor face neapărat să vă simțiți mai bine.
Iată ce alimente trebuie evitate atunci când vă confruntați cu răceala.
Băuturile cofeinizate și alcoolul
Între temperaturile ridicate și transpirația crescută, deshidratarea este un lucru de care trebuie să fii precaut atunci când ai febră. Cofeina și alcoolul îți pot înrăutăți simptomele (în special cele legate de stomac), așa că specialiștii recomandă să consumăm apă și alte lichide clare pe tot parcursul zilei pentru a ne menține hidratați.
Alimentele grase
Vei dori să eviți alimentele care sunt greu de descompus și care sunt dificile pentru sistemul tău gastrointestinal. Alimentele bogate în grăsimi saturate ar trebui evitate sau limitate, precum și alimentele prăjite și grase, notează Health.
Cereale greu de digerat
Gripa îți provoacă ocazional dureri de stomac, așa că este recomandat să te limitezi la alimente ușor de digerat, cum ar fi carbohidrații simpli/refinate. Alimente precum biscuiții uscați, pâinea prăjită și covrigeii sunt ușor de suportat de stomac și sunt cel mai probabil să fie tolerate atunci când ai gripă. Acestea fiind spuse, alimentele care sunt mai bogate în fibre sunt, de asemenea, mai greu de digerat, așa că specialiștii recomandă să le evităm.
Alimente sau băuturi zaharoase
S-ar putea să crezi că un suc de fructe bogat în vitamina C este cel mai bun lucru de băut atunci când ești bolnav, dar majoritatea acestor opțiuni nu sunt dense din punct de vedere nutrițional și îți pot inflama sistemul imunitar. Din nou, specialiștii recomandă să consumăm apă și alte lichide clare pentru a rămâne hidratați.
Evitați consumul de lactate
Limitați consumul de lactate. Laptele și produsele lactate conțin lactoză. Unele persoane care se recuperează după o gastroenterită virală pot avea probleme de digestie a lactozei, notează Healthline.
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.