Colesterol: ținut în frâu de anumite alimente. Ce să mâncați

Migdalele, fisticul și fasolea sunt câteva alimente recomandate de medici pentru consum dacă aveți colesterolul mare.
Colesterol. Alimente ca nucile, migdalele, alunele și ovăzul pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge, informează medicalxpress. Potrivit sursei citate, nucile conțin grăsimi nesaturate sănătoase care ajută la scăderea LDL, colesterolul "rău", alături de migdale, alune, fistic, fasole și ovăz. Ultimele două elimină colesterolul din sistem înainte să facă rău și ajută la sănătatea digestivă. Specialiștii vă sfătuiesc să consumați cereale, calde sau reci, și să înlocuiți, pe cât puteți, carnea. Vă oferă fasolea drept opțiune, potrivit medicalxpress.
Un alt aliment recomandat pentru scăderea colesterolului este avocado, bogat în acizi grași mono-nesaturați. La el se adaugă alimentele pe bază de plante care conțin, în mod natural, steroli și stanoli, substanțe care luptă împotriva colesterolului: germeni de grâu, tărâțe de grâu, arahide, migdale, ulei de susan și de măsline și varză de Bruxelles. Cercetările arată că 2-3 grame pe zi poate reduce LDL cu până la 14%.
O altă opțiune este și dieta DASH – abordare dietetică pentru a opri hipertensiunea, după denumirea întreagă. Potrivit acesteia, această dietă limitează admisia de grăsime la nu mai mult de 35% din caloriile zilnice și încurajează consumul mai multor fructe, legume și pești bogați în acizi grași omega-3.
Pe de altă parte, alimentele bogate în grăsimi saturate - carnea roșie prelucrată, untul, crema - ridică nivelul colesterolului din sânge și ar fi bine să le limitați în dieta zilnică.
-
-
-
-
-
De ce îți pocnește maxilarul? Cauze, semne și ce poți face imediat13.10.2025, 19:18
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Andreea Mantea, infecție la măsea: "Tremur de durere. Iau foarte multe pastile". De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?