5 ceaiuri care te scapă de STRES și ANXIETATE

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaurile sunt bune pentru mai multe afecțiuni. Foto: Pixabay
Ceaurile sunt bune pentru mai multe afecțiuni. Foto: Pixabay

Persoanele care se confruntă cu stres și anxietate, este crucial să ia măsuri din timp, cum ar fi: practicarea tehnicilor de relaxare, exerciții fizice regulate, somn suficient și odihnitor, dar și să discute cu un psiholog / psihiatru. Dar și anumite ceaiuri pot ajuta: 

Puteți face din savurarea unui ceai un ritual de calmare, dacă îl beți seara, înainte de culcare. Iată câteva ceaiuri care au efect relaxant și care pot ajuta în calmarea stărilor de stres și anxietate: 

1. Ceaiul de tei

În medicină populară, se spune că teiul ajută la diminuarea anxietății. Se crede că un ceai de tei vă poate ajuta să vă relaxați și, eventual, să vă ameliorați ușurați insomnia, o afecțiune frecvent legată de problemele de anxietate (link direct sursa informației)

Deși nu există prea multe cercetări cu privire la beneficiile potențiale ale teiului asupra sănătății, un studiu preliminar publicat în Journal of Ethnopharmacology (link direct studiu) a constatat că planta ar putea ajuta la ameliorarea anxietății.

2.  Ceaiul verde

Un aminoacid găsit în mod natural în ceaiul verde, teanina promovează relaxarea și ajută la tratarea unei serii de probleme precum anxietatea, depresia și stresul. Un studiu preliminar (link direct studiu) sugerează că teanina poate ajuta la îmbunătățirea dispoziției, a funcției creierului și la calmarea răspunsului corpului la stres. Atenție, însă, nu se bea seara, după ora 18.00, pentru că este un ceai care conține cafeină. 

O analiză a mai multor studii arată că persoanele care consumă ceai verde în mod regulat pot avea o protecție sporită împotriva hipertensiunii arteriale și a colesterolului ridicat (doi factori de risc de top pentru bolile de inimă), precum și a unor forme de cancer (link direct analiză).

3. Ceaiul de mușețel

Pentru a obține opt ore de somn în fiecare noapte, încercați un ceai de mușețel. Mușețelul s-a dovedit a îmbunătăți funcționarea diurnă la persoanele cu insomnie într-un studiu pilot publicat în BMC Complementary and Alternative Medicine în 2011 (link direct studiu).

4. Ceaiul de rozmarin

Ca să aveți mintea ascuțită de-a lungul anilor, este important să rămâneți activi fizic și mental, să urmați o dietă bogată în antioxidanți și acizi grași omega-3 și să vă gestionați stresul. Anumite remedii naturale, cum ar fi rozmarinul, pot ajuta. Există, de asemenea, unele dovezi că rozmarinul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății creierului prin stimularea activității sale implicate în controlul stării de spirit.

Într-un studiu preliminar publicat în revista Fitoterapia în 2013 (link direct studiu), oamenii de știință au constatat că rozmarinul a contribuit la îmbunătățirea memoriei pe termen lung la cobai. 

5. Ceaiul de rădăcină de valeriană

Rădăcina de valeriană e folosită de sute de ani ca remediu popular pentru calm și un somn mai bun. Valeriana conține, printre altele, acidul valerenic, care poate ajuta la reducerea anxietății (link direct studiu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel