Cele mai bune 5 alimente care susțin sănătatea părului

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente: Semințe chia
Alimente: Semințe chia

Iată cinci alimente care susțin sănătatea părului. Acestea, consumate în mod regulat, îți vor face părul să crească mai repede și îi vor oferi un luciu sănătos.

Creșterea părului depinde foarte mult de alimentele pe care le consumi. Dieta afectează creșterea părului la fel de mult ca și sănătatea generală. Tipul de mâncare pe care îl consumi determină grosimea părului tău, textura și lungimea. Și genetica este importantă, dar dieta este un alt factor care poate schimba felul în care arată părul tău.

Prin urmare, o dietă echilibrată, bogată în proteine ​​și nutrienți, va promova creșterea părului, în timp ce o dietă proastă va duce la căderea părului și la un aspect tern al părului, care se va rupe ușor.

Iată cele mai bune 5 alimente pe care ar trebui să le consumi zilnic pentru a promova creșterea părului pentru un păr lung și delicios.

Ouă

Ouăle sunt pline cu atât de multe proteine ​​care sunt esențiale pentru corpul și părul tău. O cantitate adecvată de ouă zilnic poate promova creșterea părului, deoarece foliculii de păr sunt formați în principal din proteine ​​și de asta are nevoie părul pentru ca acesta să crească.

Spanac

Spanacul este o legumă verde sănătoasă, care este bogată în multiple vitamine și nutrienți esențiali pentru creșterea părului și pentru corpul tău. Conține nutrienți precum acid folic, fier, vitamina A și C, care favorizează creșterea părului.

Nuci

Nucile sunt bogate în nutrienți multipli care pot favoriza creșterea părului. Nucile sau migdalele sunt excelente pentru a face părul mai puternic și pentru a promova creșterea părului. Lipsa acestor nutrienți care sunt prezenți în nuci poate duce la căderea părului. În plus, nucile reprezintă o gustare delicioasă și sănătoasă.

Cartof dulce

Cartofii dulci sunt bogați în beta caroten pe care organismul îl transformă în vitamina A și care este esențial pentru creșterea părului. Vitamina A ajută la producerea de sebum care este considerat a fi sănătos pentru părul tău.

Chia și semințe de in

Puteți adăuga aceste semințe în bolul dvs. de smoothie sau pur și simplu le puteți consuma la micul dejun sau la cină. Îți vor face părul să arate super strălucitor și voluminos și îl va face să crească mai repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel