5 lucruri pe care să le faci dimineața ca să ai energie toată ziua!

Adisa Codruț |
Data publicării:
ce trebuie să faci dimineața imediat ce te-ai trezit. Foto: Pixabay
ce trebuie să faci dimineața imediat ce te-ai trezit. Foto: Pixabay

Ca să fii energic toată ziua există câteva lucruri pe care trebuie să le faci dimineața, imediat ce te-ai dat jos din pat. Iată care: 

Cu vreme aceasta ploioasă, chiar dacă am dormit șapte ore, parcă nu avem suficientă energie dimineață. De asta putem face următoarele 5 lucruri:

1) Beți apă înainte de orice

Beți un pahar mare de apă imediat ce te trezești dimineața, înainte de cafea au micul dejun. Nu numai că sunteți foarte deshidratat de la orele de somn, dar dacă beți dimineață apă înainte de orice creierul, rinichii și intestinele încep să funcționeze optim - și veți descoperi că vă simțiți funcționali și treji instant. 

2) Faceți micul dejun consistent

Adăugați 3 lingurițe de de semințe de cânepă la iaurt, smoothie sau cereale. Asta înseamnă 10 grame suplimentare de proteine pe bază de plante. Or, consumul de proteine dimineața ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și de energie stabil toată dimineața, ceea ce înseamnă că și foamea și starea de spirit sunt mai stabile.

3) Faceți o ceașcă de ceai

O ceașcă de ceai verde în loc de cafea mâine dimineață înseamnă un plus de sănătate. De fapt, consumul de ceai verde de cel puțin trei ori pe săptămână a fost asociat cu un risc cu 25% mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat recent în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.

4) Pregătiți niște gustări

În fiecare dimineață tăiați în felii numai bune de ronțăit un fruct și / sau o legumă, gen morcovi, castraveți, pe care să le mâncați pe post de gustare în timpul zilei. Este o modalitate atât de ușoară de a vă crește aportul de fibre, vitamine, minerale și fitochimicale antiinflamatorii, care fac lucruri importante în organism, precum îmbunătățirea digestiei, susțin pielea sănătoasă și ajută la menținerea stabilă a zahărului din sânge și la îmbunătățirea rezistenței corpului la daunele cotidiene. Și cercetările sugerează că adăugarea de fructe și legume proaspete în dieta dvs. zilnică vă poate îmbunătăți starea de spirit și motivația.

5) Folosiți cremă cu protecție solară

Chiar dacă razele soarelui nu or să apară sau chiar dacă toată ziua veți munci închis în birou, folosiți zilnic cremă cu protecție solară de cel puțin 30 SPF. Ar trebui să puteți aplica corect protecție solară pe față în fiecare dimineață, pe spatele mâinilor, gâtului și a urechilor. Acestea sunt locuri comune unde apar mai multe tipuri de cancer de piele, deci este vital să nu le ratați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel