5 motive SURPRINZĂTOARE pentru care ai nevoie de ALOE VERA

Dana Lascu |
Data publicării:
Aloe Vera. Foto: Pixabay
Aloe Vera. Foto: Pixabay

Gelul limpede care există în frunzele de aloe vera poate fi aplicat direct pe piele, în timp ce sucul - și seva - pot fi băute doar dacă sunt preparate. Iată de ce ai nevoie de ele:

Aloe vera conține 200 de nutrienți esențiali diferiți, cum ar fi enzime digestive, aminoacizi, vitamine și minerale, dar și compuși care ajută la calmarea și repararea pielii, inclusiv antioxidanți.

Iată de ce avem nevoie de aloe vera: 

1. Calmează pielea iritată

Aloe vera este inclusă în multe creme medicinale și cosmetice, datorită proprietăților sale curative. Conține acid salicilic, care are o acțiune calmantă și antiinflamatorie, polizaharide pentru a favoriza repararea pielii și glicoproteine care reduc durerea și inflamația. 

De asemenea, poate ajuta la vindecarea unor tăieturi, arsuri și erupții cutanate - inclusiv arsuri ușoare - și atenuează simptomele afecțiunilor pielii, cum ar fi eczeme și psoriazis. Studiile arată că aloe vera poate face pielea mai fermă, reduce ridurile și ameliorează roșeața și mâncărimea la cei care suferă de dermatită de contact.

2. Atenuează ridurile

Despre Cleopatra se spune că era un mare fan al aloe vera, folosind planta ca parte a regimului ei de îngrijire a pielii. Un studiu publicat în Annals of Dermatology a arătat că ea poate ajuta la reducerea ridurilor, la îmbunătățirea elasticității pielii și la creșterea producției de colagen.

Aplicarea de gel proaspăt pe față poate ajuta, de asemenea, la feritatea pielii, la reducerea „pungilor de sub ochi” (cearcăne) și la calmarea acneei iritate.

3. Poate ameliora afecțiuni intestinale

Sucul de Aloe vera, care nu constă în seva plantei, ci în varianta ei prelucrată, poate ajuta la calmarea și vindecarea tractului digestiv iritat. Are abilități naturale de detoxifiere și poate îmbunătăți funcționarea intestinului - deși dacă e consumat în cantități mai mult d ecât cele recomandate poate avea un efect puternic laxativ. Un studiu publicat în Journal of Clinical Practice sugerează, de asemenea, că efectul antiinflamator al sucului de aloe vera poate ajuta la tratarea afecțiunilor intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) și colita ulcerativă, ușurând simptomele, inclusiv balonarea, durerea și constipația. Dar trebuie consumat doar dacă medicul îl recomandă. 

4. Poate ameliora artrita

Mulți bolnavi de artrită consumă suc de aloe vera pentru că le-ar ameliora durerile date de articulațiile dureroase. În 2008, cercetătorii coreeni au descoperit că un extract de etanol din aloe ar putea ajuta într-adevăr la reducerea durerii și inflamației artritei reumatoide.

5. Poate calma cistita

Merișorul este adesea remediul natural pentru cistită, dar aloe vera poate ajuta și aici. Cercetările efectuate de Urology Wellness Center din SUA au arătat că administrarea capsulelor cu aloe a redus simptomele la aproape 90% dintre pacienții cu cistită interstițială (sindromul vezicii urinare iritabile cronice) și că acestea au dispărut complet la aproape jumătate dintre pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel