5 remedii pentru retenția de apă: sunt utile în sezonul cald

Angela Sabău |
Data publicării:
Picioare
Picioare

Dacă ați observat că părțile corpului, cum ar fi mâinile, picioarele sau picioarele, par puțin umflate, s-ar putea să aveți retenție de apă. Iată cum puteți scăpa de această problemă.

Cunoscut și sub numele de edem, retenția de apă se întâmplă atunci când corpul are o cantitate excesivă de lichid pe care îl stochează în sistemul circulator și în țesuturile celulare. Corpul uman mediu este alcătuit din aproximativ 60% apă, cu toate acestea uneori este posibil să rețină mai mult și să înceapă să pară umflat în unele zone.

Din fericire, retenția de apă nu este de obicei un motiv de îngrijorare și poate fi ușor de rezolvat, dacă știți metoda potrivită.

Ce cauzează retenția de apă

Retenția de apă poate fi redusă la o serie de lucruri diferite, dintre care majoritatea nu sunt motive de îngrijorare și sunt ușor de identificat. Cele mai probabile cauze sunt de obicei:

 - Lipsa anumitor minerale din cauza unei diete slabe

 - Prea multă sare în dietă

 - Perioade lungi de inactivitate (sedentarism)

 - Modificări hormonale cauzate de sarcini sau menstruație

De asemenea, este posibil ca edemul să fie un simptom al unei probleme de sănătate care stau la baza rinichilor sau inimii. Dacă aveți retenție bruscă de apă și aveți, de asemenea, alte simptome care nu sunt obișnuite pentru dvs., este cazul să consultați imediat un medic.

Cum scăpăm de retenția de apă

Senzația frecventă de balonare nu este doar inconfortabilă din punct de vedere fizic, ci și poate începe să vă afecteze și sănătatea mintală. Iată cum pute scăpa de retenția de apă

Schimbați dieta

O dietă săracă, lipsită de anumite vitamine și minerale, poate contribui la reținerea apei. În plus, alimentele sărate și dulci pot avea un efect uriaș asupra capacității corpului de a absorbi și elibera apă din celule. Asigurați-vă că mâncați o dietă sănătoasă și echilibrată și evitați așa-numitele junk food care sunt bogate în sodiu.

Faceți mai multă mișcare fizică

Pe lângă faptul că este o soluție pe termen scurt pentru a scăpa de excesul de lichid din corp prin transpirație, exercițiile fizice regulate pot contribui, de asemenea, la menținerea echilibrului nivelului de apă al corpului. Cu toate acestea, este important să beți apă în timp ce faceți mișcare pentru a evita deshidratarea.

Încercați un program sănătos de somn

Lipsa somnului poate afecta capacitatea organismului de a controla nivelul apei și de a absorbi sodiul. Dacă întârziem să ne culcă seara, sunt afectate o mulțime de funcții corporale cruciale, cum ar fi regenerarea și repararea celulelor.

Dacă nu dormim suficient, aceste procese sunt încetinite și, prin urmare, corpul este determinat să rețină mai multă apă. În mod ideal, ar trebui să avem între 7-9 ore de somn pe noapte.

Încercați un supliment mineral

Pe lângă completarea unei diete sănătoase, anumite minerale pot contribui, de asemenea, la scăderea riscului de retenție a apei. Magneziul și vitamina B6, în special, s-au dovedit în unele studii utile pentru a ușura retenția de apă la femeile care sunt în perioada premenstruală.

Potasiul și magneziul sunt, de asemenea, electroliți: minerale care joacă un rol important în reglarea echilibrului de fluide al organismului. Dacă decideți să luați un supliment, amintiți-vă că acestea nu ar trebui luate niciodată în locul alimentelor bogate în nutrienți.

Nu încetați să beți apă

Dacă suferiți de retenție de apă, este important să continuați să beți apă pentru a rămâne hidratat și pentru a sprijini funcția rinichilor și a ficatului. Acest lucru este important, mai ales dacă faceți exerciții sau trăiți într-un climat cald.

Interesant este faptul că deshidratarea are, de asemenea, o legătură directă cu retenția de apă. Acest lucru se datorează faptului că atunci când corpul nostru nu primește suficient lichid, încep să-l stocheze mai degrabă decât să-l folosească, pentru a menține nivelul apei cât mai ridicat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel