6 alimente banale care pot preveni cancerul

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spanac
Spanac

Substanțele fitochimice din alimentele vegetale pot ajuta la prevenirea bolilor precum cancerul. Acestea reduc inflamația, previn deteriorarea ADN-ului.

Iată câteva alimente care pot preveni cancerul:

* spanacul - plin de nutrienți care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina K care ajută la coagularea sângelui, carotenoizi care sunt antioxidanți ce pot ajuta la combaterea cancerului, folat, care ajută la formarea și repararea ADN-ului, glicoglicerolipidele, care pot fi deosebit de benefice împotriva cancerului de prostată, de sân și de stomac.

* sfecla - pigmentul roșu din sfeclă provine din betacianina - fitochimic care ar putea proteja împotriva dezvoltării celulelor canceroase. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației care poate duce la cancer. Sfecla conține, de asemenea, 4 grame de fibre per cană, ceea ce vă poate ajuta să vă reduceți riscul de cancer. Sfecla poate fi gătită și savurată într-o varietate de moduri, inclusiv aburită, murată, prăjită, fiartă sau crudă.

* conopida - a fost bine studiată pentru potențialul său de combatere a cancerului. Conopida conține următorii compuși benefici: Indol-3 carbinol, care reduce cancerele sensibile la hormoni; sulforafan, care dezactivează compușii care cauzează cancer; fibre, care ajută la prevenirea cancerului.

* turmeric - este un condiment indian folosit adesea în mâncărurile cu curry. Culoarea galben strălucitor a curcumei provine din curcumină, care este un antioxidant puternic. Peste 5.000 de articole au fost publicate în reviste medicale despre curcuma. S-a demonstrat că curcumina ucide celulele tumorale într-o varietate de moduri. Majoritatea substanțelor care previn cancerul fie împiedică formarea cancerului, fie împiedică răspândirea acestuia. Curcuma face pe amândouă.

* ceapa aparține familiei de legume Allium, care include și usturoiul și prazul. Allium împreună cu legumele crucifere sunt printre cele mai bune două familii de legume care luptă împotriva cancerului. Dioxina este un tip de toxină care cauzează cancer care se găsește în fumul de țigară, gazele de eșapament, carnea gătită, peștele și lactatele. O lingură de ceapă roșie crudă conține fitonutrienți despre care s-a demonstrat că reduc toxicitatea dioxinei la jumătate.

* fructele de pădure - sunt în mod natural dulci, dar sărace în zahăr. Fructele de pădure conțin o mulțime de substanțe fitochimice diferite care vă pot ajuta să vă protejați corpul de deteriorarea celulelor care duce la cancer. Fructele de pădure sunt o modalitate delicioasă de a adăuga substanțe fitochimice în dieta ta. Unele dintre substanțele fitochimice care se găsesc în fructe de pădure sunt: ​​antocianine (se găsesc în fructele de pădure albastre și violete), care sunt substanțe fitochimice care ajută la reducerea inflamației și vă protejează creierul; acid elagic, care are proprietăți antitumorale și ajută la neutralizarea substanțelor care provoacă cancer; pterostilben, care este un antioxidant puternic și ajută la reducerea inflamației, arată medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel