6 alimente bogate în vitamina D

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Somonul conține vitamina D
Somonul conține vitamina D

Vitamina D este importantă pentru oase, celulele sanguine și sistemul imunitar. Cea mai mare parte din vitamina D o obținem dacă stăm zilnic la soare, între 15 și 20 de minute. Dar o putem obține și din alimente. Iată care: 

Dacă sunteți izolați acasă, bolnav sau mai în vârstă, este posibil să nu aveți un nivel optim de vitamina D. Aportul zilnic recomandat e de în jur de 15 micrograme (mgr) pe zi. De aceea ar fi bine să știți care sunt alimentele bogate în vitamina D: 

Pastrăvul curcubeu

Conține o cantitate decentă de vitamina D, adică are 16 mcg într-o porție de 85 de grame. 

Tonul

Tonul dintre cutie de conserve conține cam 6 micrograme de vitamina D  într-o porție de 85 de grame.

Somonul

La aceeași porție de circa 85 de grame, somonul conține între 10 și 18 mgr, depinde de tipul său. Dacă e sălbatic, conține 10 micrograme, pe când cel din conserve ajunge la 17 micrograme. Alți pești grași, precum ar fi macroul, heringul și sardinele, conțin de asemenea vitamina D.

Ciuperci Portabella

Puteți obține 8 mcg de vitamina D atunci când mâncați 85 de grame de ciuperci Portabella.

Carne

Carnea conține diferite cantități de vitamina D, în funcție de tip: 0,0-9,0 mg / kg de vitamina D găsim pentru carnea de vită; 1,0-23,0 mg / kg în carnea de porc; 1,0-61,0 mg / kg pentru miel; 0,0-50,0 ,g / kg în carnea de vițel; 0,0-14,0 mg / kg pentru carnea de pasăre și 0,0-23,0 mg / kg pentru diverse produse din carne.

Ouă

În bazele de date naționale de compoziție alimentară americane (link direct către studiu), pot fi găsite valorile vitaminei D pentru oul întreg și în special gălbenușul de ou. Conținutul de vitamina D din ouă este practic tot în gălbenuș. Conținutul variază între 14,4 și 29,3 mg / kg și între 32,5 și 55,8 mg / kg pentru gălbenușurile de ou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel