7 lucruri pe care să NU le faci niciodată după ce ai mâncat. Al treilea este foarte periculos pentru sănătate

Mâncarea este una dintre nevoile de bază ale tuturor ființelor umane, deoarece fără hrană nu se poate supraviețui. Prin urmare, este esențial să consumăm o mare varietate de alimente, cum ar fi fructe, legume și proteine, care ne furnizează energia de care avem nevoie pentru a trăi. Cu toate acestea, pentru o digestie bună, este necesar să afli anumite obiceiuri care pot fi dăunătoare sănătății tale.

1. Mănânci fructe după masă în loc să le consumi înainte

Consumul de fructe este benefic, deoarece oferă o cantitate mare de nutrienți, vitamine și minerale.

Cu toate acestea, consumul de fructe ca desert poate cauza unele probleme digestive, cum ar fi arsurile la stomac.

Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt digerate diferit de restul alimentelor, deoarece au enzime speciale. 

2. Bei un pahar cu apă rece

Mulți oameni sunt obișnuiți să bea un pahar de apă foarte rece după masă. Acesta este unul dintre acele obiceiuri care pot dăuna sănătății. Apa rece nu permite o bună digestie a alimentelor. În schimb, consumul de apă caldă sau călduță va îmbunătăți absorbția nutrienților.

3. Fumezi o țigară

Desigur, fumatul în sine este rău pentru sănătatea ta. Dar situația devine extrem de periculoasă atunci când fumezi după ce ai mâncat.

Dacă vrei să fumezi, trebuie să aștepți cel puțin două ore pentru a face acest lucru. Motivul? Nicotina prezentă în țigări împiedică utilizarea oxigenului, care este un element esențial pentru digestie.

4. Dormi imediat după masă

Mulți oameni trag un pui de somn după ce au mâncat. Dar acest obicei nu este deloc bun.

De fapt, cercetările recente au arătat că a dormi imediat după ce ai mâncat poate duce la balonare, reflux gastric și insomnie. De asemenea, crește riscul de accidente vasculare cerebrale.

Deși procesul digestiv ne obosește și influențează nevoia de a merge la culcare, așteaptă puțin înainte de a face acest lucru.

5. Bei ceai

Ceaiul este bun pentru sănătatea ta. Cu toate acestea, conține o cantitate mare de acid tanic, care poate interfera cu procesul de digestie.

Acest lucru se datorează faptului că acest acid se leagă de moleculele și proteinele de fier și împiedică absorbția lor.

Drept urmare, poate duce la dezvoltarea anemiei, amețelilor și oboselii extreme.

6. Faci un duș sau o baie

În cele din urmă, este esențial să eviți să faci o baie sau un duș imediat după ce ai mâncat. Trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute înainte de a face acest lucru.

Motivul este că atunci când faci baie, temperatura corpului se schimbă brusc. Astfel, cantitatea de sânge este redusă, ceea ce este necesar pentru buna funcționare a digestiei.

7. Te speli pe dinți

Este bine să ai o igienă dentară impecabilă. Dar cel mai bine este să aștepți puțin înainte de a te grăbi la periuța de dinți, după o masă copioasă.

Medicii stomatologi susțin că trebuie să aștepți o jumătate de oră înainte să te speli pe dinți. De ce? Deoarece aciditatea alimentelor (suc de fructe, fructe, oțet etc.) slăbește smalțul dinților.

Citește și Apa lăsată peste noapte în pahar: de ce nu ar trebui să o mai bei dimineața

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel