7 motive pentru care te dor articulațiile

Adisa Codruț |
Data publicării:

Durerile de articulații apar din varii motive, iar, uneori, în spatele lor, se ascund anumite afecțiuni.

Motive pentru care vă dor articulațiile:

1. Îmbătrânești - articulațiile te-au susținut întreaga ta viață și acest lucru poate fi greu pentru ele de-a lungul timpului - mai ales atunci când vine vorba de articulații purtătoare de greutate, cum ar fi genunchii și șoldurile, spune Michael B. Gerhardt, MD, medic specialist în medicină sportivă și chirurg ortoped la Institutul Cedars-Sinai Kerlan-Jobe din Los Angeles. ”Durerile articulare sunt extrem de frecvente pe măsură ce îmbătrânești”, spune dr. Gerhardt.

2. O vătămare mai veche - poate crește riscul de a avea dureri articulare mai târziu; dacă ați avut o ruptură de ligament în genunchi la 20 de ani, de exemplu, acesta vă pregătește pentru artrită cu 10, 20 sau 30 de ani mai târziu.

3. O problemă cu tiroida - Dacă aveți hipotiroidism, glanda tiroidă nu produce suficient hormoni tiroidieni de care are nevoie corpul dumneavoastră. „Acest lucru vă poate afecta negativ articulațiile și vă poate face vulnerabil la disconfort sau leziuni articulare”, spune dr. Gerhardt.

4. Ar putea fi un semn al poliartritei reumatoide - artrita reumatoidă (RA) este diferită de tipul de uzură (osteoartrita) care se dezvoltă frecvent odată cu vârsta. E o tulburare autoimună și vizează în mod disproporționat femeile: din cei peste 1,3 milioane de oameni care o au, 75% sunt femei. „Este îngrijorător să vezi la pacienții tineri”, spune Orrin Troum, MD, reumatolog la Centrul de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica, California. Simptomele clasice - articulațiile delicate, umflate și senzația de rigiditate dimineața. Probabil că vă vor îndruma către un reumatolog, un medic specializat în artrită, pentru a vă asigura că primiți diagnosticul și tratamentul corect de care aveți nevoie (și durerile articulațiilor).

5. Gută – ”Dacă mănânci prea multe proteine, corpul tău produce o mulțime de acid uric și nu-l poate excreta din corpul tău”, explică Luga Podesta, MD, medic sportiv și specialist în ortopedie regenerativă din Florida. Simptomele gutei, cum ar fi căldura, umflarea, roșeața și durerea greu de ignorat apar de obicei în degetul mare, apoi se răspândesc în alte articulații.

6. Boala Lyme - simptomele timpurii ale Lyme includ oboseală, febră, cefalee și, în multe cazuri, o erupție în formă de obraz. „Totuși, poate fi dificil de diagnosticat dacă nu vă aflați într-o zonă endemică a căpușelor”, spune dr. Podesta. Dacă nu vă dați seama că aveți boala Lyme, astfel încât să o puteți trata, bacteriile se pot răspândi în articulații, în special în genunchi.

7. Ar putea fi un simptom al lupusului - Lupusul este o tulburare autoimună „vă poate distruge toate articulațiile dacă nu este tratată”, spune dr. Troum. Persoanele cu lupus au un sistem imunitar hiperactiv care poate viza în mod greșit articulațiile, precum și pielea, sângele, rinichii și alte organe, arată prevention.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel