Untul de arahide, mai mult decât un aliment delicios. 7 utilități neobișnuite pentru untul de arahide

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Untul de arahide Foto: Freepik @vladislav_chusov
Untul de arahide Foto: Freepik @vladislav_chusov

Descoperă la ce poate fi folosit untul de arahide în afară de prepararea sandwhich-urilor clasice.

Untul de arahide este o pastă de tartinat plină de proteine, populară în întreaga lume. Se prepară prin amestecarea arahidelor măcinate - de obicei prăjite mai întâi - într-o pastă groasă.

Produsul finit are o varietate de nutrienți care ar putea îmbunătăți sănătatea. Cu toate acestea, înainte să cumperi untul de arahide, este esențial să citești eticheta. În prezent, mulți producători includ substanțe care ar putea scădea valoarea nutritivă a produselor lor, cum ar fi zahărul, uleiul vegetal și grăsimile trans.

Poți găsi cu ușurință unt de arahide natural online și în magazinele de produse naturiste și în magazinele specializate. Caută un produs care să aibă doar o cantitate mică de sare adăugată.

O altă modalitate de a prepara untul de arahide acasă este de a pulsa alunele într-un robot de bucătărie până când se obține textura dorită.

Dar ce altceva poți face cu untul de arahide atunci când nu îl folosești în sandvișuri? Iată câteva utilizări mai neconvențiionale pentru această gustare obișnuită de acasă.

Cremă de ras

Când rămâi fără cremă de ras, aceasta este o soluție temporară, care funcționează suficient bine cât să nu te tai. După ce aplici un strat subțire de unt de arahide pe față sau pe picioare, rade-te ca de obicei. În plus, uleiurile inerente untului de arahide ajută la hidratarea pielii.

Vezi și: De ce nu simți mirosul propriului parfum. Ce este oboseala olfactivă

Curăță tapițeria de piele

Încă o dată, uleiurile naturale din untul de arahide vin în ajutor. Acest lucru funcționează, evident, doar cu tipurile de tapițerie netedă, dar la final de zi are efect. Pur și simplu aplică o cantitate mică pe o cârpă delicată și întinde-o cu mișcări circulare. Funcționează bine pe gențile din piele, pantofii și alte articole cu o nuanță apropiată.

Maschează medicamentele

Ai încercat vreodată să dai un medicament unui copil sau animal de companie pretențios? Soluția este simplă, o cantitate mică de unt de arahide poate masca cu ușurință aroma pastilei. Când vine vorba de copii, asigură-te înainte că nu au o reacție adversă la arahide.

Foto: Freepik

Elimină guma

Să adaugi unt de arahide peste o gumă liptă pare cel mai rău lucru pe care l-ai putea face. Totuși, există o metodă pentru această prblemă. Încălzește mai întâi guma cu un uscător de păr, iar apoi maseaz-o cu o pungă de plastic. Ar trebui să extragă cea mai mare parte a resturilor, dar nu toate. Dă guma rămasă cu un pic de unt de arahide, apoi las-o acolo timp de cinci până la zece minute. După ce ai folosit un prosop umed pentru a o șterge, dă cu apă caldă și săpun de vase - sau, un șampon de covoare - pentru a scăpa de orice urmă, potrivit WiseBread.

Momeală pentru șobolani și șoareci

Folosirea untului de arahide ca momeală pentru șobolani poate fi eficientă, deoarece șobolanii sunt atrași de mirosul și gustul acestui produs alimentar. Asta îl face o alegere populară în rândul proprietarilor de locuințe și al profesioniștilor în combaterea dăunătorilor. Cu toate acestea, deși untul de arahide poate fi o momeală eficientă, este esențial să te asiguri că ai amplasat capcanele strategic în zonele în care activitatea șobolanilor este predominantă. În plus, verificarea și resetarea regulată a capcanelor este crucială pentru a fii sigur că scapi de infestări.

Îndepărtează adezivi

Toată lumea a experimenta situația în care ajungi să ai mai mult super-lipici pe mâini și pe spațiul de lucru decât obiectul pe care încerci să îl repari. Aplicarea untului de arahide pe mâini sau pe zonele afectate este o abordare pentru a îndepărta adezivul fără a folosi substanțe chimice și solvenți puternici. Ține întregul borcan în mâini timp de câteva minute dacă ai degetele foarte lipicioase (apoi aruncă-l, evident). Încă o dată, uleiurile prețioase sunt cele care desprind lipiciul.

Repară zgârieturi pe suprafețele de lemn

Untul de arahide funcționează bine pentru a ascunde sau cel puțin pentru a diminua zgârieturile urâte de pe balustradele din lemn, mobilier și alte suprafețe. Pur și simplu aplică puțin unt de arahide pe zgărietură și lasă-l să stea timp de o jumătate de oră sau mai mult. După aceea, poți șterge practic zgârietura cu un prosop proaspăt.

În concluzie, în timp ce untul de arahide ne încântă papilele gustative, versatilitatea sa se extinde mult dincolo de domeniul deliciilor culinare. Acest produs se dovedește a fi un element de bază multifuncțional în viața noastră de zi cu zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel