9 alimente pe care nu le speli niciodată

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente  FOTO: pexels.com
Alimente FOTO: pexels.com

Sunt o serie de alimente pe care nu trebuie să le speli înainte să le gătești.

Iată care sunt câteva alimente car enu au nevoie de spălare înainte de gătire:

Carne de la păsări de curte - este mai sigur să distrugi bacteriile atunci când gătești carnea. Un studiu recent a analizat persoanele care au spălat carne de pasăre crudă pentru o masă: 60% au avut bacterii în chiuvetă după aceea, iar 26% au transferat bacterii în salată.

Salate prespălate - dacă pe pungă scrie că verdeața voastră a fost prespălată, nu mai este nevoie să o spălați. Multe salate preparate trec printr-un sistem triplu de spălare pentru a îndepărta resturile naturale.

Ouă - un strat subțire numit acoperă coaja și ține bacteriile departe; producătorii comerciali de ouă curăță ouăle într-un mod care păstrează acel strat intact. Spălarea ouălor acasă nu elimină microbii; le lasă înăuntru în schimb.

Carne roșie - nu puteți spăla toate bacteriile de pe carnea roșie deoarece unele sunt în fibre și vor contamina chiuveta și tot ce se află în ea. Cel mai sigur mod de a ucide toate bacteriile de pe carnea roșie este să o gătiți.

Ciuperci - ciupercile sunt niște bureți mici care aspiră apă - și poate și câteva bacterii cu ea. În schimb, curățați ciupercile cumpărate din magazin cu o cârpă umedă. Dacă strângi ciuperci din pădure, înmoaie-le în apă călduță cu sare timp de 30 de minute. Apoi clătiți cu apă curată până când toată murdăria dispare.

Pește - dacă îl speli, vei răspândi bacterii în bucătăria ta. Gătiți-l! Singurele excepții de la această regulă sunt scoicile, stridiile, midiile și scoicile pe care le obțineți proaspete.

Paste - nu există niciun motiv de siguranță alimentară pentru a vă spăla pastele, fie înainte de a le găti, fie după aceea. Unii oameni clătesc pastele după ce sunt gătite pentru a îndepărta o parte din amidon, dar acest lucru face mai greu ca sosul să se lipească de tăiței.

Avocado - Nu mănânci coaja de avocado, așa că de ce ar trebui să o speli? Când feliezi avocado, a cărui coajă ai spălat-o, poți transfera bacteriile și murdăria din coajă în avocado.

Fasole - fasolea uscată și cea conservată sunt sigure fără a le spăla, însă nu se întâmplă nimic dacă veți clăti fasolea uscată; dacă clătiți fasolea din conservă  veți reduce cantitatea de sodiu la aproape jumătate, în medie. De exemplu, o cutie de fasole are 327 de miligrame de sodiu, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel