Acidul din roșii care reglează colesterolul

Roșii
Roșii

Semințele de roșii conțin un acid care are un rol important în funcționarea creierului, explică Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj.

Nutriționiștii recomandă consumul de legume, implicit și de roșii. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, spune, într-o postare pe Facebook, că semințele de tomate conțin ulei comestibil asemănător cu uleiul din semințe de dovleac. 

Acesta poartă denumire de acidul linoleic și ”este compusul majoritar din semințele de roșii, care nu poate fi sintetizat de organismul uman și care are un rol important în funcționarea creierului și în menținerea echilibrată a nivelului de colesterol”.

Studii științifice despre beneficiile acestuia în vindecare puteți citi AICI .

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0