ACIDUM HIALURONICUM - prospect

DCMedical Team / 04 feb 2021 / 00:49
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ACIDUM HIALURONICUM - prospect. Acţiune: Constituent al ţesuturilor şi fluidelor intracelulare, inclusiv în umoarea apoasă şi vitroasă şi în lichidul sinovial. 

ACIDUM HIALURONICUM - prpospect

Denumirea comercială: HYALGAN

Prezentare: Soluție injectabilă seringă preumplută  

Indicații: Osteoartritele genunchiului, pentru ameliorarea de durată a durerii.

Contraindicații: Hipersensibilitate la hialuronatul de sodiu, proteinele de origine aviară sau la oricare dintre excipienţii produsului (hialuronatul de sodiu - Hyalectin - este de origine aviară). Infecţii sau alte afecţiuni cutanate la locul de injectare. 

Atenție!: Înainte de administrarea Hyalgan se îndepărtează lichidul articular, dacă există. Precauţie pentru a nu suprasolicita articulaţia imediat după injecţia intraarticulară. Produsul se utilizează numai dacă soluţia este clară. Nu se administrează concomitent sau în amestec cu alte preparate injectabile intraarticulare, datorită experienţei limitate. Nu se utilizează concomitent cu dezinfectante care conţin săruri cuaternare de amoniu. Prudenţă la gravide, femei care alăptează. 

Reacții adverse: Foarte rar, la locul injectării pot să apară durere, tumefacţie, căldură, roşeaţă (dispar spontan în 1-4 zile). Dacă manifestările apar, articulaţia afectată se pune în repaus şi se aplică local gheaţă. cazuri izolate de reacţii de tip anafilactic. Rareori, pot apărea reacţii alergice, atât sistemice, cât şi locale. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy