Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

DCMedical Team |
Data publicării:
Efectele pe care le are pepenele roșu în organism. Foto: Pixabay
Efectele pe care le are pepenele roșu în organism. Foto: Pixabay

Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre pepenele roșu.

Pepenele roșu este vedeta verii. Dulce, răcoros și plin de vitamine, este poate cel mai îndrăgit fruct din sezonul cald. Deși această gustare aduce o mulțime de beneficii în organism, există și câteva efecte secundare mai puțin cunoscute ale consumului de pepene.

Pepenele roșu este plin de nutritrienți benefici pentru sănătate. Este bogat în vitaminele A și C, antioxidanți și are un conținut scăzut de zahăr, în comparație cu alte fructe tropicale.

Cu toate acestea, dincolo de compoziția sa nutritivă, este posibil să vă confruntați cu câteva dintre aceste efecte secundare mai puțin cunoscute ale consumului de pepene roșu. Unele ar putea chiar să vă surprindă! Nu toate aceste efecte sunt rele, câteva sunt chiar miraculase pentru sănătate.

1 Înrăutățește problemele digestive

Pepenele roșu este bogat în fructoză, care este un compus vegetal din categoria FODMAPs. Este posibil ca persoanele cu antecedente de probleme digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), să trebuiască să limiteze alimentele FODMAP pentru a se simți mai bine, potrivit John Hopkins Medicine.

Nu toată lumea este sensibilă la FODMAP-uri, iar experimentarea unui protocol de eliminare poate funcționa pentru dumneavoastră dacă bănuiți că pepenele roșu contribuie la problemele digestive.

2 Ajută la neutralizarea celulelor canceroase

Pepenele roșu este bogat în antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Dacă sunt lăsați necontrolați, radicalii liberi au capacitatea de a forma celule canceroase.

Licopenul este vedeta spectacolului aici. De obicei, roșiile își iau tot creditul pentru că oferă o sursă bună de licopen. Cu toate acestea, pepenele roșu oferă de fapt cu aproape 40% mai mult licopen decât roșiile, potrivit studiilor.

Antioxidanții precum licopenul ajută la combaterea cancerului, promovează anti-îmbătrânirea și repară celulele deteriorate din organism.

Citește continuarea pe Spectacola și află car esunt celelalte lucruri nebănuite despre pepenele roșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel