Adeverință pentru bebeluși că sunt apți să fie botezați. Sandra Alexiu: Să le recomand să schimbe preotul?

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
adeverinta pentru bebelusi - FOTO: Freepik
adeverinta pentru bebelusi - FOTO: Freepik

"Când credeam că le-am văzut pe toate..."

Adeverință pentru bebeluși că sunt apți să fie botezați. Asta solicită Patriarhia Română părinților bebelușilor. Solicitarea a creat rumoare în rândul medicilor. 

Adeverință pentru bebeluși că sunt apți să fie botezați. Asta solicită Patriarhia Română părinților bebelușilor. Solicitarea a creat rumoare în rândul medicilor. 

Dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, președinte al Asociației Medicilor de Familie București, a făcut publică informația pe pagina sa de Facebook. 

”Când credeam că le-am văzut pe toate, primesc solicitare de adeverință că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat... Am solicitat suportul legal. Am primit informația că așa e legea de la patriarhie și să fac bine sa respect legea, ca asa fac toți ceilalți medici, nu crâcnesc.

Am primit și o adeverință drept exemplu, drept dovadă (lumească) de incompatibilitate a legii patriarhiei cu legile celelalte (GDPR). Semnat și cu Doamne ajută! Mai urmează ca părintele să recomande pacienților să se mute la un medic de familie care e mai binevoitor cu adeverințele.

Eu acum ce să fac, să ii recomand să schimbe preotul?! Cât e adânc e întipărită în ADN gena birocrației în țara asta?”, a scris dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, președinte al Asociației Medicilor de Familie București, pe pagina sa de " target="_blank" rel="noopener">Facebook. 

Ce scrie în adresa Mitropoliei

”Înainte de săvărșirea Sfintei Tainei a Botezului, clericul are obligația de a organiza întâlniri cu părinții și nașii (nașul și nașa) copilului care se botează, în cadrul cărora, aceștia după consultarea cu medicul pediatru, să prezinte preotului starea de sănătate a copilului și dorința ca el să fie botezat creștin-ortodox”, arată Patriarhia Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel