EXCLUSIV "N-am vorbit cu ai mei două săptămâni, aveam nervi pe ei". Tânără, despre mersul la terapie: A fost incomod să aflu cât bagaj emoțional aveam de la părinți

O tânără ne-a vorbit despre efectele pe care le-a simțit în urma terapiei.
Tot mai mulți tineri aleg să meargă la psiholog, la terapie, pentru a-și îmbunătăți sănătatea mintală și a-și gestiona mai bine emoțiile.
Această decizie reflectă o conștientizare crescută a importanței bunăstării psihologice și dorința de a găsi soluții constructive la provocările vieții.
Terapia le oferă tinerilor un spațiu sigur pentru a-și exprima gândurile și sentimentele, contribuind la dezvoltare personală și la creșterea rezilienței.
Acest articol ce face parte din campania DC Medical de educare și informare "Sănătatea mintală: lupta noilor generații cu depresia și anxietatea, dar și cu prejudecățile lumii".
Un alt interviu a relevat un moment de disperare și pierdere a controlului asupra gândurilor și stărilor, determinând decizia de a merge la psiholog. A trebuit să se confrunte cu atacuri de panică și o pierdere bruscă a controlului mintal și emoțional.
”Nu a fost ceva ce am vrut inițial. M-am trezit într-o zi cu un atac de panică, ceva ce nu mai pățisem. După asta, nu mai știu ce s-a întâmplat. Nu îmi mai puteam controla gândurile și stările și, într-un final, am ales să merg la psiholog. Ai mei m-au încurajat să merg, prietenii m-au susținut, dar nu erau prea multe persoane care știau.
La inceput, am avut o oarecare reținere să recunosc că merg la psiholog, dar nu mă gândeam neapărat că o să am eticheta de nebun. Dar mă enerva faptul că nu mai eram eu în control. Acum nu mai am o problemă să recunosc când am nevoie de ajutor (de terapie). Și cred că toată lumea are nevoie de terapie, nu înțeleg de unde eticheta asta că ești nebun
A fost incomod la început, când aflam cât bagaj emoțional aveam de la părinți, dar a meritat. După primele ședințe eu n-am vorbit cu ai mei două săptămâni, că aveam nervi pe ei”, a povestit, într-un alt interviu, o tânără ce a decis să meargă la psiholog.
Parte din campanie fac și articole precum:
Diferența simplă dintre anxietate si depresie. Cum recunoști cele două afecțiuni
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-