Boala care l-a răpus pe Costin Mărculescu: ce este, de fapt, miocardofibroza

Angela Sabău / 12 iun 2020 / 14:58
EXCLUSIV
Afecțiuni cardiace
Afecțiuni cardiace

Costin Mărculescu avea două afecțiuni cardiace, conform medicilor care au făcut autopsia. Miocardofibroza și ateroscleroza aortocoronariană sunt două afecțiuni care evoluează în timp și pot duce a deces.

Actorul Costin Mărculescu a murit în urma unui infarct, potrivit autopsiei realizate de Institutul Național de Medicină Legală. El ar fi suferit de mai multe boli, care au dus la producerea infarctului. Astfel, moartea a survenit survenit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorie acută. Medicii spun că el ar fi avut miocardofibroză și ateroscleroză aortocoronariană.

Cele două boli ambele au potențial letal. Medicul Gheorghe Lascu a explicat că miocardofibroza este, practic, „o îmbătrânire prematură a mușchiului cardiac”.

De asemenea, mai spune el, „ateroscleroza aortocoronariană este o formă de îmbătrânire prematură a vaselor de sânge”. Afecțiunile, mai spune medicul, pot fi moștenite genetic, sau dobândite printr-un stil de viață nesănătos. „Este fibrozarea mușchiului cardiac. Mușchiul dacă e mai tânăr, e mai elastic. Dacă e mai bătrân, e mai fibros”, explică el.

Ateroscleroza apare atunci când depozitele de colesterol, precum și alte substanțe, se acumulează în pereții arterelor, determinând îngustarea acestor vase, îngustare care poate reduce fluxul de sânge sau, în cel mai sever, îl poate bloca complet. Când acest lucru se întâmplă în arterele care furnizează sânge inimii, se numește boală coronariană. Simptomele pot include dureri în piept, slăbiciune, amețeli, dureri în brațe și dificultăți de respirație.

Cele două afecțiuni i-au fost fatale actorului.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy