Află cum să faci mozzarella de casă în mai puțin de 30 de minute. Rețetă

Irina Radu |
Data publicării:

Delicioasă și proaspătă, mozzarella de casă poate fi folosită la prepararea pizzei sau ca aperitiv. Nu este nevoie să mergi la cel mai apropiat magazin, ci o poți prepara chiar tu. Avantajul acestei rețete: nu este doar simplă, ci și foarte rapidă!

Avantajul unei mozzarella de casă este că această brânză nu va avea deloc același gust ca cea pe care o găsești în supermarketuri. Cu siguranță va fi cel mai bun produs lactat pe care l-ai mâncat vreodată. Un lucru este sigur: o vei mânca pe toată!

Ai nevoie de: 

o jumătate de linguriță de sare

1 l de lapte moderat pasteurizat

o jumătate de linguriță de acid citric

un sfert de linguriță de cheag lichid

Mod de preparare

Înainte de a începe, ia un termometru și o pereche de mănuși de gătit. Aceste două accesorii îți vor fi utile. Apoi:

Pasul 1: Amestecă acidul citric cu apă călduță (200 ml), până când se dizolvă. 

Pasul 2:  Amestecă cheagul lichid cu 100 ml apă călduță.

Pasul 3: Toarnă laptele într-o oală și adaugă primul preparat. Amestecă și lasă pe foc mic, până când laptele are temperatura de 30 de grade. Ia laptele de pe foc.

Pasul 4: După ce adaugi al doilea preparat (cheagul), amestecă ușor timp de 30 de secunde. Acoperă oala și lasă așa cam 5 minute, moment în care vei vedea că laptele s-a închegat. Taie laptele cu un cuțit.

Pasul 5: Pune oala pe foc și adu-o la 40 de grade. Amestecă ușor, fără a rupe textura coagulată. Oprește focul și lasă să se odihnească 10 minute. 

Pasul 6: Folosind o strecurătoare, scurge brânza de excesul de zer, apoi taie în două-trei bucăți. 

Pasul 7: Între timp, pune zerul înapoi într-o cratiță pe care îl încălzești la 80 de grade și adaugă sare. Toarnă o parte din acest preparat într-un castron în care vei scufunda brânza tăiată anterior. Când brânza atinge o temperatură de 57 de grade, este pregătită pentru frământare. Nu uita să porți mănuși! 

Pasul 8: Întinde ușor această bilă care trebuie să fie netedă, elastică și omogenă. Dacă, dimpotrivă, brânza este tare, pune-o în zer fierbinte, la 57 de grade. 

Pasul 9: Tot ce trebuie să faci este să rulezi brânza, formând o minge. 

Pasul 10: Pune brânza într-un castron cu apă și gheață până se întărește, adică 3 minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel