Alergii alimentare: de ce evitarea unor produse e o idee proastă. Sfaturi de la Stanford

Kari Nadeau, un faimos alergolog american de la Școala de Medicină a Universității Stanford, susține că prevenția alergiilor alimentare s-ar reduce la 3 aspecte.
Alergii alimentare. Expertul în alergii și astm Kari Nadeau de la Școala de Medicină din cadrul Universității Stanford spune că testele clinice din ultimii cinci ani au oferit cunoaștere despre cum să fie prevenite anumite afecțiuni. Iar mai demult, declara ea într-un interviu la radio-ul universității, nimeni nu vorbea despre prevenire, ci doar despre terapie și tratament. Însă, sublinia ea, "este nevoie să diagnosticăm și să prevenim".
Karu Nadeau povestea că a văzut rezultate pozitive cu terapii de desensibilizare care construiesc toleranța unui pacient pentru alimente care provoacă reacții alergice. Ea mai amintea, în emisiunea citată, de noi terapii genetice în curs de dezvoltare care oferă speranțe celor cărora dieta și stilul de viață au fost afectate de alergii alimentare.
Alergii alimentare: pielea uscată și dieta
Potrivit specialistului, la alergii alimentare, e bine să evităm să avem pielea uscată și să găsim acea cremă care o hidratează corespunzător. "Prin pielea uscată, alergenii din aer, și sunt mulți, pot să ajungă la piele, iar pielea reacționează într-un mod maladiv și creează reacții alergice în sânge", explică Kari Nadeau.
Un rol esențial îl joacă și alimentația diversificată introdusă devreme – ca vârstă – și des. "Dacă mănânci des multe proteine diverse, când ești copil, credem că asta va face intestinul mai tolerabil și mai protejat de alergii", precizează specialistul.
Evitarea totală a alimentelor care produc alergii alimentare nu ar fi soluția, susține ea. Și a dat exemplul unor țări care, prin ghidurile alimentare, au scos anumite alimente din dietă, iar numărul de alergii alimentare au crescut enorm. Concluzia specialiștilor a fost că evitarea a dus ca rata alergiilor să se mărească.
Al treilea sfat al alergologului Kari Nadeau este să fiți siguri că mâncați sănătos și aveți fibre bune în organism.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.