Intoleranța la alune: simptome și cauze. Ce să faci dacă ai alergie la alune
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
S-ar putea să fiți surprinși să aflați că sunt alergii alimentare care pot debuta la vârsta adultă, și implică alimente comune pe care le-ați mâncat, fără probleme, toată viața. Iată ce simptom...
Pentru adulți, la fel ca și la copii, cele mai comune alimente care dau alergii - dar nu și singurele - sunt ouăle, laptele, arahidele, nucile, peștele și crustaceele, grâul și soia, potrivit experților de la Colegiul American de alergie, astm și imunologie.
La fel ca și în cazul acelor alergii alimentare care apar în copilărie, va trebui să faceți tot posibilul să evitați aceste alimente și să fiți pregătit să luați măsuri în caz că intrați, neintenționat, în contact cu ele.
Ai o reacție alergică severă la alimente dacă ai următoarele simptome:
- Urticarie sau pielea palidă / albăstruie.
- Crampe și / sau vărsături.
- Probleme de înghițire sau umflare a limbii.
- Pulsul slab.
- Senzație de amețeală sau leșin.
- Insuficiență respiratorie, șuierat sau tuse.
- Incapacitatea de a respira și scăderea tensiunii arteriale.
Reacția cea mai gravă se numește anafilaxie (sau șoc anafilactic) și este o incapacitate extremă de respirație care poate duce la șoc. Este o urgență medicală care vă pune viața în pericol. Rețineți că reacțiile alergice pot fi imprevizibile. Cele mai multe se întâmplă în câteva ore de contact, dar unele sunt instantanee. Și o cantitate mică de alergen poate fi suficientă pentru a provoca umflături, urticarie sau anafilaxie. De asemenea, corpul dvs. ar putea prezenta mai mult de un tip de reacție - pielea, tractul gastro-intestinal, inima și / sau respirația ar putea fi afectate în același timp.
De aceea, este important să vă adresați medicului și să întrebați despre testarea pentru reacție neobișnuită la un anumit aliment. Dacă este posibil, explicați tot ce ați mâncat, cât de repede au început simptomele și cât timp au durat.
Testarea pentru alergii alimentare implică, de obicei, o combinație de teste cutanate și de sânge. Uneori poate exista o soluție sau un tratament. De exemplu, dacă un fruct sau o legumă în stare brută provoacă o reacție, este posibil să puteți mânca alimentele gătite deoarece, pentru unii oameni, căldura neutralizează alergenul. În general, va trebui să eliminați complet din dietă alimentul alergen.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Intoleranța la fructoză apare atunci când organismul nu poate absobi fructoza în mod corespunzător. Simptomele sunt digestive.
O boală alergică și autoimună a fost identificată pentru prima dată de cercetători. De vină ar fi mutația unei gene.
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
În vremurile actuale există mai multe alergii decât în urmă cu o generație, însă părinții nu trebuie să intre în panică.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Află mai multe despre alergia la polen și cum îți dai seama dacă nivelul din atmosferă este unul ridicat.
Ce se întâmplă când animalul de companie se află în preajma ta. Experții dezvăluie detaliul scârbos la care te expui.
Descoperă legătura complexă dintre factorii de mediu, precum detergenții și microplasticele, și creșterea riscului de alergii alimentare.
Alergia bizară pe care o poți face chiar în propria casă poate fi declanșată de un lucru absolut banal.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Alergiile sunt o problemă din ce în ce mai severă care ne pot afecta în orice sezon, la orice vârstă.
Alergia la ambrozie afectează sute de mii de români. Un medicament internațional ar urma să fie introdus pe piață.
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.