ALERTĂ! Prima țară europeană LOVITĂ de al treilea val de COVID-19. Se află nu foarte departe de România

O țară aflată nu foarte departe de România susține că a fost lovită de cel de-al treilea val de coronavirus. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. 

Polonia se află la începutul celui de-al treilea val de infectări cu COVID-19, a declarat, vineri, 19 februarie, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, în momentul în care la nivel naţional s-a anunţat o creştere mare a numărului de cazuri zilnice, relatează Reuters.

Polonia a ridicat unele restricţii, deschizând recent pârtiile de schi, precum şi cinematografele, hotelurile şi teatrele care funcţionează în prezent la o capacitate de 50%, însă autorităţile au avertizat că restricţii ar putea fi reintroduse în funcţie de situaţia pandemică.

"Suntem la începutul celui de-al treilea val, situaţia nu este atât de dinamică ca în Slovacia sau Cehia..., însă, din păcate, observăm această tendinţă ascendentă", a declarat Wojciech Andrusiewicz pentru jurnalişti. "Săptămânal observăm, din păcate, o tendinţă în creştere cu 20% a cazurilor", a mai spus oficialul polonez, citat de Agerpres.

El a adăugat că aproximativ 10% din cazurile de COVID-19 din Polonia sunt cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului.

Polonia a raportat vineri 8.777 de noi cazuri de coronavirus şi 241 de decese.

În total, ţara a raportat 1.623.218 cazuri şi 41.823 de decese asociate COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel